• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Prepis nekretnine maloletnom detetu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

zoki021

Novajlija
Učlanjen(a)
13.04.2009.
Poruke
4
Broj reagovanja
0
Dali postoji mogucnost prepisa nekretnine tj.kuce sa placem,maloletnom detetu tj.mom sinu?Posto roditelji moje supruge planiraju da nam daju kucu ali se to jos uvek vodi na ime mog tasta a ja nebih da ulazem novcana sredstva pa da na kraju izvisim,sta je tu najbolje uraditi ili bar da prepisu svojoj cerki tj. mojoj vencanoj supruzi a oni su ustvari napomenuli o prepisivanju nekretnine mom sinu koji ima samo nepune 2 god.I samo mi recite kom to zakonu pripada tj.clanu tog zakona ako to ustvari moze a mislim da moze,jer da bih se i ja malo bolje upoznao sa tom tematikom???
Unapred zahvalan!
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.805
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
I pitanju je Porodični zakon koji možete preuzeti sa ove adrese.
Poslovna sposobnost mladjeg maloletnika – dete mladje od 14 godina – (čl. 64. st. 1 PZ)
* Dete u ovom uzrastu može preduzimati pravne poslove:
o kojima pribavlja isključivo prava (poklon, posluga)
o kojima ne stiče ni prava ni obaveze
o koji su manjeg značaja
* Pravni poslovi koje je maloletnik na ovom uzrastu sklopio izvan granica svoje poslovne sposobnosti ništavi su i ne proizvode pravno dejstvo.

Takođe, obratite pažnju na čl. 192 i 193. istog zakona.

O vašem "problemu" se detaljno informišite u Centru za socijalni rad.
Imajte u vidu da je poklon dobročin i jednostran pravni posao koji se može opozvati. Pogotovu ako je povređeno pravo nužnog naslednog dela.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno