• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Prema malom nožnom prstu otkrijte je li za brak

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Čudna znanost

Prema malom nožnom prstu otkrijte je li za brak

0625007.48.jpg

Zašto je riskantno udati se za muškarca koji može micati svojim malim nožnim prstom, i kako duljina prstiju te njihov međusobni omjer otkrivaju tajne vašeg temperamenta?

Oči su navodno prozor u dušu, no ako stvarno želite znati nečije stanje srca zagledajte mu se - u nožne prste. Tako barem smatraju mudraci iz Kine i Indije, a lokalno stanovništvo vjeruje im na riječ već 5.000 godina.

No, ukazuju li nepravilnosti na stopalu nužno na zdravstveni ili neki drugi problem? Vjeruje u to i Jane Sheehan, refleksologinja i autorica tri knjige na ovu temu. Ona promatra stopala već 30 godina i smatra da odaju sve o nama - od stanja naše probave do stanja naše ljubavne veze.

'Skinite čarape i ja ću biti u stanju reći vam jeste li divlji u srcu, skloni riziku ili stremite ravnoteži u životu. Znat ću i ako pretjerujete s vinom i čokoladom,' kaže Jane.
Pogledajte što je zaključila na osnovu veličine prstiju:


Veliki palac
Ukoliko vam je palac uočljivo veći od ostalih prstiju vi ste pametni i kreativno razmišljate. Imate ingeniozna rješenja i puni ste ideja. Gledate stvari iz različitih kutova, no negativno je tek to što imate problema s koncentracijom i ponekad izgubite motivaciju, tvrdi ona.

Mali palac
Ukoliko vam je palac relativno mali, to ukazuje da imate sposobnosti obavljanja više poslova istovremeno. Efikasni ste i koristite šarm da uvjerite ljude u svoje ideje.

Veći drugi prst
Što vam je drugi prst duži, to imate veće kvalitete rukovođenja. Ipak, navodi Jane, pazite da ne razvijete diktatorske crte. Indijke svojim sinovima savjetuju da izbjegnu djevojke s većim drugim prstom jer to ukazuje da vole šefovati.

Manji drugi prst
Ovo ne znači da ste beskičmenjak već da uživate u miru, cijenite svoju ravnotežu i ne pokušavate se uz viku izvući iz situacije, smatra refleksologinja.

Veći treći prst
Kinezi s njim povezuju energiju i snagu volje. Ako je relativno duži to bi moglo značiti da ste snalažljivi i puni energije, posebno na poslu. Što je prst duži, to ste ambiciozniji i željniji uspjeha. Perfekcionist ste koji može postići puno, ali zbog posla biste mogli zaboraviti na osobni život, ljubav i obitelj.

Kraći treći prst
Uživate u zadovoljstvima koje život nudi. Volite se opustiti. Dok vas drugi optužuju za lijenost, vi ste svjesni da je život kratak i želite u njemu uživati.

Veći četvrti prst
Dugi četvrti prst ukazuje da vam je obitelj vrlo važna. Ako ste nesretni u vezi, to će se reflektirati i na prst, koji će se zgrčiti. Odličan ste slušač i odgajatelj, no nesreća u obitelji će duboko utjecati na vas. Kinezi bi rekli da ste nježna duša, koju je lako raniti. Bilo kakav nemir u domu može lako utjecati na vaše zdravlje. Ako su vam prsti zgrčeni trebali biste se naučiti opuštati i prebaciti teret na druge.

Kraći četvrti prst
Ovo znači da vam obitelj i veze nisu toliko bitni. Vaši interesi su negdje drugdje.

Veći mali prst
Vi ste pomalo djetinjasti. Klonite se odgovornosti, lako vam nešto dosadi te stalno tragate za nekom zabavom. Vrlo ste zabavno društvo, ali vaše Peter Pan sklonosti mogu vas dovesti u neprilike - svi jednom moramo odrasti.

A ako možete micati malim prstom, neovisno o četvrtom prstu, impulzivni ste, skloni avanturama, šarmantni i često flertujete. Ako ne možete, cijenite rutinu, predvidljivost i lojalnost.

Prsti koji su postepeno sve kraći
Svaki prst je malo kraći (ako gledamo od palca) što ukazuje na metodičku crtu, preciznost i praktičnost. Zanimaju vas detalji i sve što započnete uglavnom i dovršite. Vi ste zaposlenik kojeg bi svatko poželio i dobar ste prijatelj. Pazite se samo da ne prigovarate drugima - nisu svi uravnoteženi poput vas.

Široko stopalo
Kinezi bi vam rekli da stojite čvrsto na zemlji. Najsretniji ste kad ste zaposleni, stoga se potrudite pronaći vremena za mir, opuštanje i razmišljanje o životu.

Dugo usko stopalo
Najviše volite kad vam ugađaju. Odlični ste u delegiranju poslova, i uživate ako ste okruženi ljepotom. Ma koliko zarađujete, vaš će dom izgledati lijepo. Kinezi bi vam rekli da imate stopala princeze koja ne hoda često po zemlji. Mislite malo i o drugima.
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.805
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Da sam znao, samo bih klompe nosio. :)
 

lutalica

optimista sa iskustvom
Starosedelac
Učlanjen(a)
12.08.2012.
Poruke
756
Broj reagovanja
614
Horoskop
Rak
Znaci, kad nekog upoznas, prvo treba da mu trazis da se izuje i pogledas mu prste na nogama..... Pa ako prezivis, mozes nastaviti sa upoznavanjem....:genije:?
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.805
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Dodatan savet za žene: imajte gas masku kod sebe. ;)
 
Vrh Dno