• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Predložite novi forum (sekciju)

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Ako imate predlog za neki novu sekciju na forumu, ovo je pravo mesto za to.

daysleeper

Poznata ličnost
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
233
vidim malo smo redizajnirali forum :laugh:
Ipak jos uvijek malo usera a?
A teme se samo nizu... B)

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Da, malo promene nije na odmet. A tebe nema, rekoh da ti nisu ukinuli Internet. :laugh:

daysleeper

Poznata ličnost
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
233
Hahaha, nisu nego sam visio na druga mjesta,
rekoh nek se malo napuni forum prvo da se ima s kim pricat :laugh:

nikolinv

Novajlija
Učlanjen(a)
08.04.2009.
Broj reagovanja
0
Nesto kao bibioteka npr. !!!
Da mozemo procitati neki racunarski magazin, novine, ebooks i sl.

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Mozda bih mogao da domacu literaturu i tutorijale preimenujem u literaturu i tutorijale. Pa da u taj forum idu sve knjige i casopisi bez obzira kojim jezikom su pisani. Mada je dobro odvojiti donace teme od ostalih. A da li bi ti casopisi i ebooks predstavljali warez? Na ovom forum warez nije dozvoljen.
Voleo bih da cujem misljenja o ovom predlogu.

nikolinv

Novajlija
Učlanjen(a)
08.04.2009.
Broj reagovanja
0
Sta hvali warez-u? To je super nacin da se privuku "musterije", ne razumem cega se bojite?
Nisam mislio na warez, nego imam jedan tutorijal o sahu, prva liga, pa ne znam gde bih s njim. Molim te pogledaj pa reci kako ti se svidja:

SAHOVSKI BUKVAR:

Mrzi te da čitaš gigabajte šahovske litearture, a hteo bi da znaš...

- Kako da branim a kako da napadam rokadu?
- Gde da postavim damu, kralja, topa u završnici a gde u otvaranju?
- Šta su to slabi pešaci?
- Kada je jači skakač, a kada lovac?
- Kako i kada da žrtvujem pešaka ili figuru?

Ovaj bogato ilustrovan PDF DOKUMENT od 25 strana, koji će ti pomoći da kroz pravila i primere shvatiš osnovne ŠAHOVSKE PRINCIPE čije poznavanje razlikuje početnika (pacera) od iskusnog igraca. Pisan je u obliku skupa pravila kojih se treba pridržavati kad god je to moguće. Problem je u tome što se u konkretnim situacijama dešava da je nemoguće pridrzavati se jednog, a da ne prekršiš drugo. Svako pravilo je ilustrovano odgovarajućim primerom.

http://www.developer.rs.sr/download/igre/

Na ovoj adresi se nalaze jos dva moja "ostvarenja", a to su "Moj broj" (daje resenje na osnovu zadatih brojeva - kao u kvizu) i "Next yamb 1.4" (njega sam stavio u igrice), a mogli bi staviti nesto na forum za pripremu osmaka za prijemni iz matematike (Matematicki 'Milioner', uradjeni zadaci sa animacijama i sl.).
Pozz

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
nikolinv' pid='919' dateline='1239793895 je napisao(la):
Nisam mislio na warez, nego imam jedan tutorijal o sahu, prva liga, pa ne znam gde bih s njim. Molim te pogledaj pa reci kako ti se svidja:

SAHOVSKI BUKVAR:

Mrzi te da čitaš gigabajte šahovske litearture, a hteo bi da znaš...

- Kako da branim a kako da napadam rokadu?
- Gde da postavim damu, kralja, topa u završnici a gde u otvaranju?
- Šta su to slabi pešaci?
- Kada je jači skakač, a kada lovac?
- Kako i kada da žrtvujem pešaka ili figuru?

Ovaj bogato ilustrovan PDF DOKUMENT od 25 strana, koji će ti pomoći da kroz pravila i primere shvatiš osnovne ŠAHOVSKE PRINCIPE čije poznavanje razlikuje početnika (pacera) od iskusnog igraca. Pisan je u obliku skupa pravila kojih se treba pridržavati kad god je to moguće. Problem je u tome što se u konkretnim situacijama dešava da je nemoguće pridrzavati se jednog, a da ne prekršiš drugo. Svako pravilo je ilustrovano odgovarajućim primerom.

Napravi temu o sahu u forumu Sport i tamo slobodno pisi sta zelis.

nikolinv' pid='919' dateline='1239793895 je napisao(la):
http://www.developer.rs.sr/download/igre/
a mogli bi staviti nesto na forum za pripremu osmaka za prijemni iz matematike (Matematicki 'Milioner', uradjeni zadaci sa animacijama i sl.).
Pozz

Tu je forum Kultura i obrazovanje, pa izvoli.

daysleeper

Poznata ličnost
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
233
Stemis' pid='810' dateline='1239340587 je napisao(la):
A da li bi ti casopisi i ebooks predstavljali warez? Na ovom forum warez nije dozvoljen.

Sve zavisi, postoje besplatni tutorijali i na stranim jezicima koji nisu warez, sad sve zavisi oce li neko da se pravi pametan pa ipak da "metne" tu nesto illegal :laugh:

P.S. Sta je ovo, sad sam clan u usponu jel? B)
daysleeper Na vezi
Član u usponu
LOL A imam samo 20 poruka od objavljivanja foruma

Lazar

Poznata ličnost
Učlanjen(a)
06.09.2009.
Broj reagovanja
3
Horoskop
Lav
Ja bih hteo da dodate forum biblioteka tu da se nadju tutorijali i elektronske knjige...:fc:

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Bice postavljeno. Nadam se da ima clanova na forumu koji ce napraviti par tema u ovoj sekciji.

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Ja nisam u toj materiji, pa pozivam tebe, a i druge clanove da pisu o tome. Za pocetak moze u Svastara sekciji, a ako bude vise tema napravicu posebnu sekciju.

Vrh Dno