• Ovaj veb sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog veb sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Pročitajte više.

Pozitivna nula

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
#1
Sećate li se pozitivnih nula? Ovi mladji možda i ne, ali mi stariji smo učili, doduše iz ekonomije, da ima i pozitivnih nula (preduzeća su na kraju godine bila na pozitivnoj nuli), mada ni negativna nisu opasna.
Ebi ga, sad prodajemo one u plusu, a one s minusom, njih likvidiramo, nisu opstali. Pa da!
Eh, kako mi nedostaju te pozitivne nule. Ma ne bi bilo krivo ni da mi kažu da sam nula od čoveka, samo da sam pozitivna. ;)
 

Beba

Domorodac
Domorodac
#2
Kako da se ne sećam, ekonomska škola, statistika, knjigovodstvo, saldo - nula i to podrazumeva pozitivna a negativna je ona koja je doprinela da ova bude nula. Pozitivna naravno. Ja ko pile u kučini:banghead:
Bila sam u prilici da udjem u jedan ogroman prostor, u njemu kompleks hala...Na taj prostor bi stao Monako kao najmanja država sveta. Čuju se mašine, kamioni, ljudi na sve strane...ali su u minusu, nisu čak ni negativna nula. Vojvodina...pa gde bi trebalo da opstane ovo preduzeće nego u ovoj ravnici, gde je zemlja kapital koju poljoprivrednici iskorištavaju na najbolji mogući način.
Rade, proizvode, prodaju ...a minus...ili negativna nula rade protiv njih. Možda a možda i ne. A svi su tako pozitivni i ne osvrću se na tog svog neprijatelja negativnu nulu:thumbsup:
 

Gđa Blejz

Izmišljen lik
Domorodac
#8
Danima gledam ovu temu i merkam pravi trenutak da odgovorim. Ozbiljno! :D

Mislim da je pozitivna nula ideal savršenog društva! Stvaraš, živiš, ispunjavaš svoje potrebe i na kraju, kada se sabere, nemaš viška novca. Šta je više od nule a sve si sebi priuštio? Gramzivost i pohlepa!

Mislim da bi se i Isus Hrist i Karl Marks složili u ovome: pozitivna nula je ideal skoro savršenog čoveka i skoro savršenog društva.
...neki su imali tu sreću da osete pozitivnu nulu. :)
 
Top