• Ovaj veb sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog veb sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Pročitajte više.

povreda na radu

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
#21
Na žalost, tebi po sili zakona 15.12.2011. prestaje radni odnos, a time i pravo na dalju isplatu naknade za bolovanje.
Preostaju ti dve opcije:
- sa poslodavcem se dogovoriti oko daljeg radnog odnosa, odnosno da ukoliko poslodavac odluči da ti produži radni odnos, ne smeš imati nijedan dan prekida u stažu, jer ćeš izgubiti pravo na naknadu za vreme bolovanja.
- druga opcija je svakako tužba za materijalnu i nematerijalnu štetu (troškovi lečenja, nemogućnost zaposlenja kod drugog poslodavca, za pretrpljene fizičke i psihičke bolove i dr) .
 

mateja3

Kolonista
Kolonista
#22
Hvala Vam što ste odgovorili u tako kratkom roku i koš jednom puno hvala na obaveštenju Najbolji ste!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

leki84t

Kolonista
Kolonista
#23
Imam jedno pitanje pa ako mozete da odgovorite.
Ovako, moj otac je radio u firmi. Posle nekog vremena doziveo je povredu na radu. Ha te ze oprema nije bila dobra(on je i obavestio poslodavca o tome ali niko nije kupio drugu) i povukao ga je taj metal koji mu je bio u ruci i povredio je kicmu. Posle toga zavrsio je u bolnici u kojoj je bio 3 meseca i na operaciji kicme. Posle je ustanovljena diskus hernija kao posledica toga i imao je jos 2 dodatne operacije. Posle 6 meseci bolovanja (konstantnog) dobio je otkaz, koji su mu urucili dok je bio u bolnici. Za vreme tih 6 meseci nije primao bolovanje jer nisu bili uplacivani doprinosi (samo je zdravstveno im uplacivao) Posle 3 operacije komisija ga je proglasila "trajno totalno nesposobnim za rad-invalid 1 kategorije" i otisao je u invalidsku penziju. Pre nego sto se zaposlio je bio na birou i isao je na preglede da dobije uverenje o sposobnosti za rad i bio je 100% sposoban (isao je na pregled tamo gde se pregleda vojska i policija-ne znam sad naziv tog mesta) i sve se ovo izdesavalo za 6 meseci.
Da li realno ima osonova za tuzbu za nezakonit otkaz i za povredu na radu?
Unapred puno hvala
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
#24
Otkaz za vreme bolovanje može biti i zakonit i nezakonit. U rešenju o otkazu piše koji su razlozi za otkaz ugovora o radu. S obzirom da ja ne znam šta u tom rešenju piše ne mogu se opredeliti da li je zakonit otkaz ili ne.
A što se povrede na radu tiče, ukoliko se tvoj otac pridržavao svih normi zaštetie na radu i ako je obavezujuću HTZ opremu i koristio, ukoliko je obavljao posao na način kako je trebao, onda ima elemenata za tužbu radi naknade materijalne i nematerijalne štete zbog povrede na radu.
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
#26
Zakonit otkaz je ako je zaposleni pre odlaska na bolovanje, za vreme rada ili tokom bolovanja izvršio povredu radne obaveze, a poslodavac je postupku utvrđivanja disciplninske odgovornosti utvrdio da je postojala odgovornost radnika te je doneo rešenje o otkazu ugovora o radu.
Takođe, na zakonit način može prestati i radni odnos zaposlenom koji je zasnovao radni odnos na određeno vreme, istekom roka na koji je zasnovan ili povretkom radnika na rad koga je zamenjivao. To su neki od zakonitih otkaza ugovora o radu dok se zaposleni nalazi na bolovanju. Ponavljam, za tvog oca je najvažnije šta piše u rešenju zbog čega mu je otkazan ugovor o radu. Za vas bi bilo najbolje da se konsultujete sa advokatom koji će nakon upoznavanja sa svim relevantnim činjenicama proceniti da li ima osnova za podnošenje tužbe protiv poslodavca.
 

dule

Kolonista
Kolonista
#27
Molim vas za savet!!! Ja sam 2. 9. 2014 imao povredu na radu. poslovodja me je odveo da pocistim pesak pored masine koja je velika i vrtela je kao ventilator. Posto sam prvi put dosao tu na ispomoc nisam ni video u prasini tu masinu, okrenuo sam se ledja ka njoj i vukao pesak lopatom i tom prilikom sam gurnuo ruku i misina me je udarila i izlomila mi je kaziprst a nisam nosio rukavice. Bio sam tri meseca na bolovanju 100 posto i dobio sam od osiguranja 40.000 upisana mi je teska povreda na radu i izasao je inspektor ali su oni stavili sve zastite da izgleda kao da je sve po propisu. Radio sam posle toga 4 meseca i dobio otkaz kao tehnoloski visak. Dali ja mogu da tuzim firmu za odstetu na radu.
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
#28
Možeš da tužiš bivšu firmu, ali nisam siguran da ćeš i dobiti spor. Ukoliko je povreda prsta sanirana, tj nema nekih vecih posledica, plasim se da se neces ovajditi.
 

Marija992

Kolonista
Kolonista
#29
Moze li savet? Ja sam se povredila na poslu 06/06/2015, posekla sam 2 prsta do koske(ne mojom krivicom) na lim(radila sam na CNC masini) Presekla sam tetive i nerve, imala sam operaciju na Banjici, ostao mi je invaliditet, imam potvrdu od lekara da nisam sposobna za podizanje teskih predmeta. Posle 5 meseci bolovanja, sam se vratila i premestili su me na lakse radno mesto. Trenutno je otpustanje radnika, sta ako me otpuste? Nisam uzela odstetu, da li mogu da ih tuzim i kolike su sanse da ih dobijem na sudu? Hvala unapred
 
Top