povreda na radu pa otkaz

Sasa

Novajlija
Postovani sta mi je cinit? Radio sam u parking servisu morao sam medjutim napadne me ludak i tu mi nanese povrede posle toga isao sa na kontrole i jedan dan pljas prestanak radnog odnosa ugovor se produzavao svaka tri meseca. Sve bi bilo ok ja shvatim da ne mogu da naplatim stetu imam povrednu listi posavetujem se sa tuziocem kaze da moraju u firmi da imaju osiguravajucu kucu koja zastupa vas radnike. Pozovem firmu oni tuc,muc i nista dok nisam zapretio i poslao advokata danas me fino poziva direktor i trazi da razgovaramo sta da radim. Sta oni mogu da mi ponude nista ne znam. Ako moze neki savet kako da se ponasam sta da zahtevam. Unapred hvala.
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Povreda na radu... Valjda ti je advokat rekao sta moze, sta ne. O visini naknade stete se ne mogu izjasniti, to vec zavisi od mnogo faktora.
 
T

Tokunaga

Gost
Mislim da su ovo dve različite priče, jer otkaz nema nikakve veze sa povredom na radu.
U stvari, u pitanju i nije otkaz u pravom smislu reči već istek Ugovora na određeno vreme, gde firma nije dužna da nekome obavezno produži Ugovor o radu.
Od advokata bi trebalo tražiti informaciju na koji način da troškove lečenja i privremene sprečenosti za rad plati poslodavac ili država.
 

Taca

ona, stara
Član
Mislim da su ovo dve različite priče, jer otkaz nema nikakve veze sa povredom na radu.
I meni to tako izgleda mada nemam pojma o pravu. Povreda se desila na radu i to se rešava zakonski, to je pitanje za advokata. A ugovor je istekao, nema otkaza već kraj potrebe za uslugama pomenute osobe.
 
Vrh Dno