• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Povratak Muške vode

dusicaa

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
18.08.2010.
Poruke
9.993
Broj reagovanja
981
Horoskop
Strelac
Preduzeće Muška voda iz Kladnja dobilo je koncesiju nad izvorištem istoimene vode za narednih 30 godina i najavilo povratak "seksi vasera" na tržište Bosne i Hercegovine i regiona.


U bivšoj Jugoslaviji kladanjska Muška voda ili kako su je zada zvali "seksi vaser" bila nadaleko poznata, a flaširana se izvozila i u Ameriku.

Međutim, proizvodnja je prekinuta početkom rata, a preduzeće Muška Voda d.o.o. Kladanj, koje je formirano pre 11 godina, dobilo je koncesiju nad izvorištem za narednih 30 godina.

Meštani Kladnja tvrde da je reč o bosanskoj vijagri i da je putopisac Evlija Čelebija još u 17. veku pisao o Muškoj vodi koju je zvao izvorom mladosti.

Čelebija je naveo kako su age i begovi u buradima prevozili vodu, a da je Austro-ugarska uvrstila Mušku vodu na mapu lekovitih voda.

Nove analize utvrdile su da Muška voda deluje na smanjenje krvnog pritiska i šećera u krvi, poboljšava cirkulaciju i jača vitalnost.

Ali, prema mišljenju nekih, najvažnije je to što obezbeđuje potentnost pa se kaže da je Muška voda ženska radost.

Meštani Brateljevića, sela u kojem je izvorište, decu su, kažu, dobijali kadgod su poželeli i ističu da je pre nekoliko godina otac postao i jedan sedamdesetdvogodišnjak.

Eliksir zdravlja flaširan je u periodu od 1968. do 1992. godine. Dve decenije Muška voda otiče u zaborav, a istoimeni hotelski kompleks, sa oko 150 ležajeva, zjapi prazan.

Za Hotel Muška voda bili su zainteresovani Švajcarci, Austrijanci, a prema poslednjim pričama zagrejali su se i Slovenci.

Meštani Brateljevića tvrde da kogod da ga kupi neće propasti, jer će se Muška voda uvek tražiti i prodavati, i prenose mediji u Sarajevu.

(FoNet)
E,pa dragi muskarci,samo opusteno :D...stize carobna vodica :D
A ovaj sto je u 72-oj postao tata...pomogla mu vodica ili komsija ? :p
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.769
Broj reagovanja
16.890
Horoskop
Ovan
Rekao bih komšija.
 
Vrh Dno