Poverenje

Njavica

Dreamer.
Član
Prva stvar po meni za recept za normalnu i skladnu vezu.
Valjda zbog svog pogleda na to ne mogu da postavim pitanje koliko je ovo bitno u vezi.
Koji su to faktori koji utiču na to da izgubite poverenje u nekoga? I da li ima smisla nastaviti vezu sa nekim za koga vam je poverenje poljuljano?
Da li je zapravo poverenje stvar koja može da se ispravi?
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Hmmm, treba prvi dati mogućnost (šansu) za popravni, posebno za poverenje. Stiče se godinama, gubi u trenu. Pretpostavljam da može da se ponovo stekne, ali "ništa nije kao prvi put".
 

Njavica

Dreamer.
Član
Upravo tako, u trenu. Zato mi nije jasno kako popravni nakon takvih stvari? Jednog dana onda bude sve to okej između dvoje ljudi?
Nekako uvek u takvim situacijama kad sam bila završim svaku moguću priču na dalje, ne umem preći preko izigranog poverenja, zato i pitam
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Znas kako, imao sam isti stav kao i ti. Ne kazem da se on promenio, ali sa godinama (a neko i mlad) shvati da je ljudski grešiti i svako moze da pogreši. Pa ako postoji iskreno kajanje i žal zbog greske, mozda bi i oprost i ponovno sticanje poverenja moglo da se uzme u obzir. Mnogo toga moze da utiče na stav i to je ipak individualna stvar koja verovatno nema pravilo.
 

Taca

ona, stara
Član
Ukoliko misliš da se desilo nešto preko čega ne možeš da pređeš, najbolje je da staviš odmah tačku i da se ne mrcvariš.
Pitanje je samo koliko si sigurna u ispravnost svog gledišta i da li te je osoba uopšte izneverila ili je u pitanju pogrešna procena ili informacija.
 

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Član
Da li je zapravo poverenje stvar koja može da se ispravi?

Kod mene nazalost, ne. Momentalno sve veze presecem ( bilo drugarske ili emotivne ) kad izgubim poverenje ili posumnjam. Na mentalnom nivou bih i pokusala preci, ali takva sam da mi se gasi svako osecanje i ne umem nazad.
 

Aleksija

Oportunistkinja
Član
Sve zavisi zbog koga i zbog čega izgubimo poverenje u neku osobu. Ako ne gajimo emocije, sasvim je normalno da nemamo ni želje da ponovo verujemo toj osobi, dok u suprotnom, ako nam je stalo do te osobe, bio emotivno ili prijateljski, uložićemo trud i volju da opet izgradimo poverenje. Dakle od nas samih zavisi.
 

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Član
Ma nemoj! Sta fali fik i gotovo pristupu? Manje drame, manje teatralnosti. Ne ide, amputiras, dzaba krpljenje. :cautious:
Ako nekog nije bolelo uvo da odrzi odnos i ne narusava poverenje, zasto ja da trosim energiju, emocije i trudim se za takvu osobu? :rolleyes:
I nemam problem sa visokim sankom, vec sa drvenim barskim stolicama koje su klizave :p
 

Njavica

Dreamer.
Član
Čitam juče kakve fik izjave jedva sam povezala :D
Nekad i to može da bude rešenje, ipak nismo svi isti i ne pristupamo problemu na isti način.
Anči, to kad je sveže prelakirano zna da bude super klizavo. :laugh:
 
Vrh Dno