• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Posljednji otoci s blagom

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Gusari su svoje blago vješto sakrili na malim, nenaseljenim otocima na kojima se njihove škrinje navodno nalaze i dan danas.
Na otocima kojima su se nekoć služili gusari i danas postoji vrlo vrijedno blago. Poseban kalendar "Vladi Private Islands'" za 2011. otkriva posljednja mjesta na Zemlji za koja se vjeruje da skrivaju prava mala bogatstva. Neke priče su vjerojatno samo prazne legende, dok za druge vrijedi staro pravilo: "Gdje ima dima, ima i vatre." Otoci na kojima bi još uvijek moglo postojati blago su:
Lord Howe (Australija)
Na otok u Tasmanskom moru se 1830. nasukao brod (kitolovac) koji je nosio teret od 6000 funti u zlatnicima. Posada se spasila i zakopala blago negdje na otoku.
lord_howe_iss006-e-5731.png

Norman Island (Britanski Djevičanski otoci)
Otok u Karipskom moru inspirirao je Stevensona za pisanje klasika "Otok s blagom". U jednoj od tri pećine se navodno i danas nalazi škrinja sa zlatom.
800px-norman_island_01.jpg

Oak Island (Nova Škotska, Kanada)
Otok spominju brojne legende. Na njemu se tako navodno nalazi zlato kapetana Kidda, dragulji Marije Antoanete i Sveti Gral Templara. No, već 200 godina na otoku nije pronađeno ništa od navedenog.
382px-pyle_pirates_burying2.jpg

Ailsa Craig (Škotska)
Otok se uzdiže 320 metara u visinu 14 kilometara od škotske zapadne obale. Glasine o blagu na Ailsi Craig (na naslovnoj slici) postoje već stoljećima, ali je vrlo nepristupačan pa ga znatiželjnici ne uspijevaju detaljno istražiti.
Tollow (Njemačka)
Na nenaseljenom otočiću ispred najvećeg njemačkog otoka Rugena nalazi se grob gusara Klausa Störtebekera koji je 20. listopada 1401. u Hamburgu osuđen na smrtnu kaznu. Pokopan je u kovčegu od čistog zlata.
Fregate Island (Sejšeli)
Sejšeli se sastoje od 115 otoka, a jedan od njih je Fregate Island kojeg su gusari godinama koristili kao skrovište. Slavni La Buse, koji je obješen 1730., navodno je svoje blago sakrio upravo na tom otoku, a do točne lokacije vodi kodirana karta.
 
Vrh Dno