• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Posjedujete li vi faktor "X" za privlačnost ?

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
rad i geni

Imate li i vi taj famozni faktor 'x' za privlačnost?

Riješite test

Nesvjesno se podudaramo s ljudima za koje mislimo da su nam fizički slični. No, što smo stariji, izgled postaje manje bitan

magnify.png
imate-li-vi-taj-famozni-faktor-x-privlacnost-rijesite-test-slika-735822

Seksualna terapeutkinja razvila je zanimljivu teoriju privlačnosti. (Ilustracija)
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Faktor x, privlačnost, Tracey Cox, test
Piše: Maja Posavec

Smatrate li se lijepom, seksepilnom i privlačnom osobom? Većina odgovora na ovo pitanje vjerojatno bi glasila ništa više od prosjeka! No je li to doista tako? Podcjenjuje li većina ljudi same sebe? Stručnjaci upozoravaju da je teško ocijeniti vlastiti izgled i pri tome biti objektivan. No isto tako često se zanemaruju svi aspekti koji utječu na privlačnost, odnosno neprivlačnost žena i muškaraca. Iza privlačnosti stoji mnogo više od mladosti i vanjskog izgleda, a seksualna terapeutkinja Tracey Cox objašnjava koji sve faktori utječu na privlačnost, kako ih prepoznati, koje adute iskoristiti...
– Jedna je od najčešćih novogodišnjih odluka da jedemo manje i vježbamo više. Bez obzira na godine, željeti biti privlačan univerzalna je želja. Svi želimo biti najseksepilnija cura na tulumu. No kako znati jeste li to doista? Na ljestvici od jedan do deset kako biste rangirali sebe? – piše seksualna terapeutkinja Tracey Cox za Daily Mail i objašnjava:

– Ako ste tipičan pripadnik opće populacije, koji god broj na ljestvici odabrali, on neće odraziti vašu stvarnu vrijednost jer većina nas nije ni približno objektivna pri ocjenjivanju vlastitog izgleda. Mi smo hiroviti – jedne minute izgledamo si sjajno, druge već ne. Drugi razlog zašto je naša percepcija samih sebe manjkava jest što ne gledamo cjelokupni dojam.
Tracey Cox ponudila je nekoliko pitanja i odgovora uz pomoć kojih možete doznati koliko ste doista privlačni. Među prvim pitanjima koja si trebate postaviti jest brinete li se o vlastitom izgledu.
– Privlačni ljudi svjesniji su svog izgleda, ali ljudi koji se stalno brinu o svom izgledu obično se ne vide onoliko privlačnima koliko zapravo jesu. To može biti tako jer se češće uspoređuju s ljudima koji jako dobro izgledaju nego s prosječnima – objašnjava terapeutkinja.
Drugo pitanje na koje trebate potražiti odgovor jest koliko su bili atraktivni vaši bivši partneri, ali i sadašnji partner.
– Nesvjesno se podudaramo s ljudima za koje mislimo da su nam fizički slični. No, što smo stariji, izgled postaje manje bitan. Ako ste bogati i moćni, oduzmite si bodove. Obje ove osobine znače da ćete privući ljude koji su mnogo privlačniji od vas – upozorava Tracey Cox i prelazi na iduće pitanje.

Koliko ste emocionalno inteligentni?

– Ovdje najviše bodova postižu oni koji su u potrazi za dugoročnim partnerom. Iskrenost, odanost, brižnost i nježnost cijenjene su osobine. Emocionalna inteligencija područje je nad kojim imamo najviše kontrole.
Iduće pitanje na koje trebate potražiti odgovore jest koliko ste društveni i spremni na izlaske.
– Uočavamo ljude koji nam se čine poznatima i zbog toga su nam privlačniji. Naša osobnost igra veliku ulogu u tome koliko smo privlačni. Veliku ulogu igra i naš humor. Svi znamo da neprivlačan ali zabavan muškarac odlazi s tuluma u društvu najzgodnije žene. Ipak, istraživanja pokazuju da to ne vrijedi kod suprotnog spola – žene vole duhovite muškarce više nego što muškarci vole duhovite žene, ali ja se ne slažem s time. Svim zabavnim ženama koje poznajem nikada nije nedostajalo muškaraca bez obzira na njihov izgled.
I posljednje pitanje odnosi se na – dob. Kako kaže Tracey Cox, dob je čudna jer u određenom razdoblju života mladost se vidi kao nešto jako privlačno, ali i starija dob može biti adut.
– U prošlosti žene su tražile pet godina starijeg muškarca, a muškarci pet godina mlađu ženu, ali danas više nije važno tko puše koliko svjećica na torti. I dalje postoji generalna percepcija da su mlađe žene privlačnije od starijih, ali to potpuno ovisi o tome koliko dobro izgledate. Istraživanja pokazuju da će muškarci između starije žene koja dobro izgleda i ne tako lijepe mlade žene uvijek odabrati stariju ali privlačnu. Druga zanimljiva stvar kada su godine u pitanju jest da unatoč društvenim percepcijama većina nas se osjeća privlačnije što smo stariji, pa čak i ako ne izgledamo tako – zaključuje Tracey Cox.

Što ljudi govore o vašem izgledu?
a) kažu da odlično izgledate
b) kažu da izgledate u skladu sa svojim godinama
c) kažu da biste se mogli više potruditi

2. Kako biste sami opisali svoj odjevni stil?
a) trendi, po posljednjoj modi
b) isto kao i prošle godine i one prije nje, dakle klasično
c) kombinacija trendi odjeće i već postojeće

3. Kakvu frizuru imate?
a) onakvu kakva se može vidjeti u najnovijim modnim časopisima
b) već godinama istu
c) onu za koju mislim da mi najbolje pristaje

4. Koji vam je omiljeni sport?
a) jahanje, motociklizam, aerobika
b) šah, odbojka, badminton, gimnastika
c) hokej, tenis, nogomet, košarka

5. Kakvu glazbu najradije slušate?
a) samo najnoviju top listu
b) klasiku, country
c) i top listu, ali i neke stare nezaboravne hitove

6. Kad vam netko postavi pitanje, koliko vam treba za odgovor?
a) dugo, minutu, dvije
b) trenutak
c) nekoliko sekundi

7. Kako se ponašate u društvu bliskih ljudi?
a) duša ste “zabave”, pokretač stvari
b) uglavnom šutite i držite se povučeno
c) kad imate nešto reći, to i kažete, ali izbjegavate sukobe

8. Kada uđete u prostoriju:
a) trudite se ostaviti dojam, želite biti primijećeni
b) nadate se da nećete “pasti” na nos i želite se što prije stopiti s okolinom
c) ne zamarate se time

9. Kada je posrijedi suprotni spol, vjerujete li da imate uspjeha u zavođenju?
a) apsolutno
b) teško, nisam baš tip zavodnika/zavodnice
c) ako mi se neko jako svidi, jako se potrudim šarmirati, no ne baš uvijek uspješno

10. Tko je po vama najseksepilniji par?
a) Angelina Jolie i Brad Pitt
b) Goldie Hawn & Kurt Russell
C) Kim Kardashian i Kanye West

Za svaki odgovor pod A dodajte 10 bodova. Za svaki odgovor pod B dobivate 0 bodova. Za svaki odgovor pod C dodajte 5 bodova.

60-80 bodova
O da, vi ste zaista jako omiljeni, ali jeste li privlačni? Osvajate ljude i većina voli biti u vašem društvu, ali mnogima upravo zbog svog stupnja samouvjerenosti djelujete odbojno, bahato. Ipak, ne može se dogoditi da prođete nezamijećeno.

30-55 bodova
Dovoljno ste privlačni, taman koliko treba. Niste opsjednuti drugim ljudima i ne opterećujete se time što drugi misle o vama, a kada se odlučite na zavođenje, uglavnom ste uspješni u tome.

0-25 bodova
Vi toliko želite naklonost drugih da se od te silne potrebe povlačite u sebe, čime šaljete poruku da ste dosadni i nepristupačni. Morate se ponekad izložiti, pokazati ljudima da su vam zanimljivi, simpatični. Naime, privlačnost leži i u tome koliko ste vješti u međusobnoj komunikaciji.
Izvor: Većernji list

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
50
30-55 bodova

Dovoljno ste privlačni, taman koliko treba. Niste opsjednuti drugim ljudima i ne opterećujete se time što drugi misle o vama, a kada se odlučite na zavođenje, uglavnom ste uspješni u tome.
Ovo je moj rezultat testa. :joyful:

Z

Zoroslav

Gost
50
30-55 bodova

Ovo je moj rezultat testa. :joyful:
Ne gledam test ali ti kazem istinu Posto sam u Americi vec23godine Slusaj ovo Radim u jednoj kompaniji Skoro sam na poslu upoznao jednu vrlo lijepu zensku ona je Amerka jasam vec stariji ali nesto primjecujem kod nje Kada me vidi lice joj se prelije osmijesima cesto puta sretnem je u krugu kompanije tojeste na vani ja je zagrlim oko ramena a ona mene oko struka i kaze mi ja te volom Neznam sta je privlaci k meni ona ima samo26 godina mogu joj otac biti Malo mije nezgodno sto da radim nemam poima. Moji prijatelji sa kojima radim cesto mi kazu Djeni pita gdijesi mislim da ce ovo dase ugasi Skoro mije rekla da napusta kompaniju i odlazi u skolu. Ali mene sada hvata panika navikao sam sa njom kada ode bice mi sve pusto bez nje. Rekaosam joj da to ne volim ona me samo gleda i nista ne govori.

Z

Zoroslav

Gost
Pitaj je da ide sa tobom... u zavičaj, tvoj.
Tisi brezobrazna osoba ako imas problema sa pamecu idi u umobolnu bolnicu Napadas me bez ikakvoga razloga Jeli ti to meni hoces da pametujes kazes mi da sam poludio u Americi od dobrote kako ja poludijo tako ti ziva i zdrava bila Moju prijateljicu Amerku ostavi na miru glupsco bez mozga Stoce biti samnom kada se vratim u Bosnu boli te neka stvar Nemas ti razloga dame napadas bez ikakvoga razloga otkaci se glupaco A sacu te prijaviti za napad kod admina

Z

Zoroslav

Gost
Hvala ti mnogo prijatelju Ja nisam dosao na forum da se svadjam nego da se druzim i da budemo kao jedna familija Vidis kakvih sve ima u forumu. Pozdrav tebi moj prijatelju od Zoroslava

Z

Zoroslav

Gost
Nasao sam drugi forum i vec sam njihov clan Zaomije ako moradnem otici vec imam u ovome forumu prijatelja. I neprijatelja koi me bez ikakvoga razloga na vrlo lukav nacin napada Doticna osoba misli dasam glup i to necu primjetiti Molim glavnoga ovoga foruma da bude Realan u donosenju svoga misljenja i kaznjavanja toliko

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Ako si vec nasao drugi forum, onda ću ti ispuniti želju i izbrisati nalog.
Untitled.jpg
@Taca nije mislila ništa loše, jer nije znala da si ozbiljan i oženjen čovek.
A iskreno, svaki dan praviš turbulencije, te odlaziš, te se vraćaš, pa hajde da okončamo druženje kao ljudi. Želim ti lepo druženje na drugim forumima i sve najbolje. :)

Poslednja izmena:

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Nisam video ovo. Oprosti @Taca, jer da jesam, suspendovao bih ga. Ali više nisam mogao ni čitati njegove hijeroglife, posebno, jer mi se stvarno požalio i stavio na test da vidi, jel te, čovek, koliko sam ja zaista principijelan i pravedan admin. I bio je u pravu, zaista nisam.

cale

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
23.03.2015.
Broj reagovanja
670
Horoskop
Ribe
Stemise vrati ovog, milina za komunikaciju, jel imaš kontakt? Super lik, aaauuuuuu!!!!!!!

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Broj reagovanja
11.266
Horoskop
Ovan
Mislim da svako poseduje taj neki faktor X za privlačnost, ili bar veći deo...stvar stava, ukusa, kriterijuma i sl.

Vrh Dno