• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Posesivni manipulator

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Poruke
8.988
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Nasilni momci pokušavaju da upravljaju nama agresijom, ali njih je lako prepoznati. Druga vrsta manipulatora su posesivni muškarci koji zapravo manipulišu našim emocijama. Da bi na vreme prepoznali posesivca, pogledajte dobro znakove koji ga odaju.

OBESHRABRUJE VAS

U teškim situacijama uvek vam daje do znanja da ne možete da funkcionišete bez njega. On smatra da zna šta je za vas najbolje i da sami nikako ne možete da donesete pravilnu odluku.

NE VOLI VAŠE DRUGARICE

Ne voli vaše drugarice i otvoreno ih ogovara pred vama. Svaka od njih ima neku manu i smatra da loše utiču na vas. On doslovno želi da izabere osobe s kojima bi trebalo da se družite, a krajnji cilj je da nemate nikoga osim njega.

ŽELI DA ZNA SVE O VAMA

Želi da zna svaki detalj iz vašeg života, a ako nešto odbijete da mu kažete, ponaša se povređeno. On mrzi tajne i govori vam sve o sebi i isto očekuje i od vas. Nemojte da se iznenadite ako bude tražio lozinku za fejsbuk ili čitao vaše poruke na mobilnom.

NE VOLI KADA SE DOBRO PROVEDETE BEZ NJEGA

Ovo je vrlo jednostavno primetiti: ako izađete s drugaricama on će biti uvređen, pogotovo ako se super provedete. U svojoj glavi on je već kreirao priču u kojoj vam on više nije zabavan i naravno hrpu likova oko vas i vaših "preslobodnih" prijateljica.

LJUBOMORAN JE

Na početku njegova ljubomora deluje kao znak ljubavi ali nakon nekog vremena, ako bolje pogledate, shvatićete da je ljubomoran na svaku mušku i žensku osobu koja vam se približi.

PREBACUJE KRIVICU NA VAS

Metoda kojom se posesivci uvek služe je prebacivanje krivice. Kada ga napadnete zbog njegovog ponašanja ili mu se na bilo koji način usprotivite, njegovo ponašanje će se u potpunosti promeniti. Tuga na njegovom licu će vas naterati da se osećate kao da ste vi pogrešili i povrijedili ga.

GUBITE SLOBODU

Našli ste se u situaciji da od njega tražite dopuštenje za sve što želite da uradite, pretpostavljate da on zna šta je najbolje za vas jer vas silno voli i daće vam najbolji savet. Sigurni ste da je on nešto najbolje što vam se dogodilo u životu i ne znate šta bi bez njega.


Prepoznajete li sebe ili druge u ovoj ulozi?
Kako se rijesiti posesivnog manipulatora?
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.805
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Ja ću da vi kažem:
Ne mogu za sebe da kažem da nisam ljubomoran, mada me brak demantuje. Kako, zašto? Ne znam, valjda je žena zavela red na vreme.
Elem, jesam ljubomoran, ali nisam obeshrabrivao nijednu, niti sam sebe smatrao idealnim.
Sa drugaricama sam uglavnom bio dobar, ako nisam primećivao njihovu netrpeljivost mnome, a nisam doduše.
Da, ja volim da znam sve. Koliko si imala pre mene, i ta pitanja sam izbegavao. Nebitna.
A opet, bio sam ljubomoran. Ponekad, odnosno u jednoj vezi toliko puno, da se na kraju meni to smučilo i ja sam prekinio. Mogu misliti kako je njoj tek bilo.
Da, osećao sam se loše ako se provela dobro bez mene, jebi ga, prokleti ovan i da, za kraj sam ostavio najlepše, uglavnom ja nisam kriv.
Ali, ta vremena su iza mene, i žena bukvalno u to ne bi poverovala. Sa njom je od prvog dana bilo drugačije. Da nije vlajna Sunce ti...? :facepalm:
 

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Poruke
8.988
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Sremo po sebe, operisana sam od ljubomore totalno. I to mi puno znaci, a sigurno se ne bune ni osobe bliske meni.

Manipulacije..Koristim, ne krupne, neke sitne, svakodnevne, da, kao i svi uostalom, ali nista preterano....

Posesivni manipulatori su mi jedna od najgorih vrsta ljudi, kojih se gnusam. Imala prilike i sa takvim da imam kontakt. Tesko ih je se otarasiti.
 

Džudi72

Čuvar foruma u kasnim noćnim satima
Starosedelac
Učlanjen(a)
19.01.2013.
Poruke
4.279
Broj reagovanja
2.953
Horoskop
Lav
Imala sam i ja priliku da upoznam posesivnog manipulatora. Ali, relativno brzo je izašao iz mog života.
Što se ljubomore tiče, ljubomorna sam onoliko koliko je to normalno, ne preterujem, ili bar mislim da ne preterujem kada je ljubomora u pitanju.
 

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Poruke
3.889
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Nisam manipulator, čak mislim kada bih i hteo bio bi provaljen u startu. Ljubomoran jesam, ne dosadno ljubomoran, ali izvesna doza postoji. Onaj ko nije osetio ljubomoru, iskreno mislim da i ne zna iskreno da voli. Problem su patološki ljubomorni tipovi, ta se ljubomora sada svrstava u teške psihičke poremećaje, i kod nas i u svetu.
 
Vrh Dno