• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Pomoc oko engleskog

fostes

Novajlija
Učlanjen(a)
05.03.2013.
Broj reagovanja
7
Horoskop
Devica
Ako ima neka dobra dusa koja bi mi pomogla bio bih zahvalan,jer je stvarno hitno verujte mi. Potrebno mi je ovo napisati na engleskom pa ako moze neko,barem prvi dio ili neki koji je najlaksi? Grad Bar ima najvecu Luku u celoj Crnoj Gori.Grad Bar je grad koji se nalazi na primorju Crne Gore, udaljen je 75 km od Podgorice.Nalazi se na jugu Crne Gore, između Jadranskog mora i Skadarskog jezera. Nadmorska visina grada Bara je oko 64 metara.Grad Bar ima predivno setaliste,koje jedno od najboljih u Crnoj Gori. Od bogate istorije grada Bara najvaznije je napomenuti Barsku bitku. Bitka kod Bara je vođena 1042. između dukljanske vojske kneza Stefana Vojislava i vizantijske vojske kojom je komandovao drački strateg Kursilije. Bitka je završena porazom Vizantije. Stari dio grada, Stari Bar, pominje se u dokumentima koji potiču iz 9. vijeka. Dobro očuvani ostaci zidina i tvrđava kao i predivan pogled na cijeli grad i okolinu, obavezuju putnika da ga posjeti. Na samom ulasku u grad nalazi se drvo masline staro između 2.000 i 2.500 godina. Ovo je najstarija maslina na svijetu. Ova blagorodna starica još uvijek daje plodove. Pored Starog Bara, nalazi se Barski akvadukt jedini takav objekt u Crnoj Gori, i jedan od tri najveća u bivšoj Jugosllaviji. Obalom, zapadno od Bara, nailazi se Sutomore, smješteno uz predivnu pješčanu plažu pored koje su nanizani brojni hoteli, odmarališta i kuće. Dalje put vodi kroz pitoma primorska mjesta Buljaricu, Čanj i mnoga druga, uz obilje sunca i netaknutu prirodu. Ovaj dio obale završava se ljupkim gradićem Petrovcem koji sve više postaje turistički centar sa kvalitetnom ponudom i turističkom uslugom. "Barski ljetopis“ predstavlja najznačajniji kulturni festival u opštini i održava se u julu i avgustu. Tokom ovih dana, održavaju se brojne predstave, koncerti, izložbe i promocije knjiga. „Internacionalni TV festival“ koji se održava u oktobru, predstavlja smotru TV ostvarenja iz celog sveta. „Susreti pod starom maslinom“ su manifestacija dečjeg stvaralaštva koja se održava u novembru. „Dani Mrkojevića“ su zabavna manifestacija, dok su „Plivački maraton“ i "Port cup" (turnir u ženskoj odbojci) sportske manifestacije koje se održavaju u avgustu. Krajem novembra se odrѕava manifestacija „Maslinijada“ posvećena tom drevnom drvetu i njenim plodovima. Grad ima 13.719 stanovnika a opština ima 83 naselja i 40.037 stanovnika.Bar ima prosječno 270 sunčanih dana tijekom godine i spada među najsunčanija mjesta južne Europe. Klimu obilježavaju duga i topla ljeta, a srednja godišnja temperatura iznosi 15,5°C, u srpnju 23°C, a siječnju 10°C. Ukupna povrsina grada zauzima ukupan prostor od 633 km2.Centralni dio barskog podrucja predstavlja planinski masiv Rumije (najvisi vrh 1595 m) sa Sozinom (971 m), Sutormanom (1185 m) i Lisinjom (1353 m). Bar je veza Crne Gore sa svijetom, jer je granična općina, koja je Jadranskim morem vezana s Italijom. U koje god doba godine da postjetite Bar, lako cete poslije prvog dana razgledanja i upoznavanja grada zakljuciti da je to gostoljubiv grad.

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Zašto ne probaš na google? Imaš tamo prevod, doteraš neke sitnice i to je to.

fostes

Novajlija
Učlanjen(a)
05.03.2013.
Broj reagovanja
7
Horoskop
Devica
Ali neumem ni te sitnice.
Pa ako moze dodatna pomoc.
Hvala na pomoci.

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Hajde ljudi, ko zna engleski neka se priključi da pomognemo čoveku.

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
City Bar has the largest port in the whole Gori.City Monte Bar is a city located on the coast of Montenegro, is 75 miles from Podgorice.Bar is in southern Montenegro, between the Adriatic Sea and Lake Skadar. Elevation of Bar is about 64 m. Bar has a wonderful promenade, which is one of the best in Montenegro. Bar has a rich history and most immportant battle is Bar`s battle. Battle of Bara was conducted 1042nd Duklja between the army of Prince Stefan Vojislav the Byzantine army commanded by Drack Kursilije strategist. The battle ended in defeat of the Byzantine Empire. The old part of the city, Old Bar, mentioned in documents originating from the 9th Ages. Well-preserved ruins of a fortress and a beautiful view of the town and its surroundings is bound travelers to visit him. At the entrance to the city is the old olive tree between 2,000 and 2,500 years ago. This is the oldest olive trees in the world. This noble old woman still bears fruit. In addition to Old Bar, the Bar is the only such facility Aqueduct in Montenegro, one of the three largest in the former Jugosllaviji. Coast, west of the Bar, revealed Sutomore, located along the beautiful sandy beach along which are strung a number of hotels, resorts and homes. The way leads through the small coastal towns Buljarica, Čanj and many others, with plenty of sunshine and unspoiled nature. This part of the coast within the delightful small town of Petrovac, which is increasingly becoming a tourist center with quality services and travel services. "Bar Chronicle" is the most significant cultural festival in the municipality and is held in July and August. During these days, numerous plays, concerts, exhibitions and book presentations. "International TV Festival" held in October, a festival of films from TV around the world. "Meetings Under The Old Olive Tree" is a manifestation of children's creativity, which is held in November. "Mrkojevića Days" are fun events, while the "Marathon Swimming" and "Port cup" (the women's volleyball tournament) sporting events held in August. late November which the manifestation "Maslinijada" dedicated to this ancient tree and its fruit.
Town has a population of 13,719 and the municipality has 83 villages and 40,037 residents.Bar has an average of 270 sunny days a year and is one of the sunniest places of southern Europe. climate is characterized by long and hot summers, and the mean annual temperature is 15.5 ° C, July 23 ° C and 10 ° C. January, total area occupies a total area of ​​633 km2.Centralni Bar area is a part of the mountain range Rumija (highest peak 1595 m ) with Sozina (971 m), Sutorman (1185) and Lisinja (1353 m). least the Montenegrin connection with the world, because it is a border municipality, which is related to the Adriatic Sea to Italy. At any time of the year to visit Bar you will easily after the first day exploring the city concluded that this hospitable city.

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Dete:

Lepo otkucaš Google, ispod imaš prevodilac, pritisni na njega. imaš opciju jezika,(engleski - levo desno -srpski) izaberi Srpski, kopiraj to što si tražio od nas, desno izlazi prevod.... pazi samo taj prevod nije najtačniji ali može da pomogne....
pokušaj.... sretno...

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
To je ono sto sam pricala u temi o mudrosti i najsavremenijoj tehnologiji...Samo sto ovde ni google ne pomaze. :)

Sve u svemu Fosters eto ti prevoda, neke sitnice sma ispravljala, nesto mi je mozda promaklo, al koliko znas i to je sasvim dovoljno .:)

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Dete:

Lepo otkucaš Google, ispod imaš prevodilac, pritisni na njega. imaš opciju jezika,(engleski - levo desno -srpski) izaberi Srpski, kopiraj to što si tražio od nas, desno izlazi prevod.... pazi samo taj prevod nije najtačniji ali može da pomogne....
pokušaj.... sretno...

Nije u potpunosti tačan prevod sa googla. Probao sam.

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Bravo devojko... ako si mu pomogla, super si...

znam da nije... zato sam i napisala da nije najtačniji... svaka naša reč ima rep.... teško se prevodi...

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Mislim da je Fosters vec otisao. Misli da se nesto moze prevesti za 5 minuta. :laugh: Jos je i nestrpljiv...:rolleyes:

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
A i lenjost i nezainteresovanost...Al da ne kudim dete...:D

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Znam, al da sam rekla necu, ispala bih nehumana. :rolleyes:

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Čuj, budi sigurna da će nekome sigurno koristiti, možda kao primer kako se ne treba raditi prevod. :laugh:

Vrh Dno