• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Policajac kažnjen jer je pokušao da ukloni policijsku maricu

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.805
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Saobraćajna policija u Čačku već 25 dana nije izrekla nijednu kaznu vozačima iz solidarnosti prema kolegi Dejanu Tadiću, nagrađivanom policijskom službeniku ove jedinice, koji je odlukom načelnika čačanske Policijske uprave premešten u Gornji Milanovac.

Policijska kola nepropisno parkirana ispred zgrade Policijske uprave
Od 88 čačanskih saobraćajaca, njih 85 potpisalo je i peticiju da se Tadić vrati na svoju dužnost pošto smatraju da je kažnjen jer je izvršavajući naređenje pretpostavljenog, pokušao da ukloni policijsku maricu nepropisno parkiranu ispred zgrade PU Čačak.

U toku 2011. čačanski saobraćajni policajci su svakoga meseca u proseku pisali 2.027 prekršajnih prijava i kazni, od čega se na vožnju pod dejstvom alkohola odnosilo 156 prijava. Ali tokom čitavog februara, koliko traje tihi bojkot, nije napisana nijedna kazna koja nije bila posledica saobraćajnih nezgoda.

- Tadić je 29. januara bio na dužnosti kada je dobio naređenje da ukloni policijsku maricu nepropisno parkiranu ispred zgrade PU Čačak. Nekoliko puta je bezuspešno molio vozača marice da pomeri vozilo, ali se on nije obazirao. Tadić je potom pozvao pauk koji, zbog težine i veličine marice, nije mogao da je ukloni - pričaju saobraćajni policajci koji ne žele da im se pominje ime.

Načelnik saobraćajne policije zbog ovoga je zatražio dopis kako bi protiv vozača marice bila podneta prekršajna prijava. Već sledećeg dana Tadić je dobio rešenje kojim se iz Odeljenja saobraćajne policije u Čačku, gde je proveo 19 godina, premešta u policiju opšte nadležnosti u Gornjem Milanovcu.

- Službena marica nije bila parkirana zbog intervencije, već je na mestu na kom to nije bilo dozvoljeno stajala najmanje dva sata - rekao nam je sagovornik iz policije. U članu 62 stav 2 Zakona o bezbednosti saobraćaja navodi se da se odredbe ovog zakona o zaustavljanju i parkiranju ne primenjuju na policijske službenike u obavljanju službene dužnosti ako bi obavezno poštovanje odredaba o zabrani zaustavljanja i parkiranja omelo uspešno obavljanje službenih dužnosti.

- Tadić je samo u poslednje dve godine nagrađen 19 puta. Ako je takav policajacdegradiran zato što je savesno obavljao posao, šta mogu ostali da očekuju ostali? Peticiju za Tadićevo vraćanje u Čačak potpisao je i načelnik saobraćajne policije Dragoslav Krdžić - navodi jedan od saobraćajaca, dodajući da mu nije jasno zašto PU Čačak ne reaguje.Obrazloženje da je na novo radno mesto postavljen kako bi kao iskusan i dobarpolicajac doprineo smanjenju kriminaliteta u Gornjem Milanovcu, njegove kolege karakterišu kao cinično.

- Svako jutro načelniku PU Čačak Milovanu Petroviću predočavaju se podaci o broju saobraćajnih nezgoda i izrečenih kazni u toku prethodnog dana. Nije mu čudno da u Čačku već mesec dana niko nije vozio pijan, niko se nije nepropisno parkirao - priča sagovornik iz vrha čačanske policije.

Rukovodstvo PU Čačak navodi da je saobraćajna policija od početka februara zbog snežnih padavina radila “ u specifičnim uslovima”.

- U toku februara saobraćajna policija podnela je 56 prekršajnih prijava i napisala 55 mandatnih kazni - navodi se u saopštenju PU Čačak.

Izvor: http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/308539/Uzorni-policajac-premesten-jer-je-napisao-kaznu-za-maricu
 

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Poruke
2.317
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
.............meni se strasno svidja kad vidim da su ljudi slozni...............pa makar to bilo i u ovakvim sitacijama........
 

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Poruke
3.405
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
Teo čika Tony juče temu da otvori ... al da ne bidnem ja dežurno čangrizalo :D
 

Habibi

Član partije :P
Starosedelac
Učlanjen(a)
30.04.2011.
Poruke
1.526
Broj reagovanja
192
Horoskop
Ribe
A meni se jako gadi kad vidim koliko ima nepravde na svakom ćošku u našoj zemlji...Gde se svi osile kad ih postave na razne položaje,pa misle da su uhvatili boga za tregere... Gnušam se takvih ljudi...
 

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Poruke
8.988
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
I ja isto htela da objavim i reko ajd necu nerviram se pri pomisli na doticnu situaciju.
Sta reci na sve ovo, a da ima smisla....
Lepo od kolega sto se solidarisu, ali taj covek je degradiran, pa degradiran. I profesionalno i moralno i psiholoski.
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.805
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Pre svega, izražavam divljenje tom policajcu, kao i njegovim kolegama iz čačka koji se sa njim solidarišu.
 
Vrh Dno