• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Pokreti tela odaju kad ne govorite istinu

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Pokreti tijela odaju istinu čak i dok usne izgovaraju očite laži

Masiranje uha pokazuje zabrinutosti, prebacivanje s noge na nogu simbolizira nezainteresiranost za razgovor, a grickanje usana otkriva nervozu i tjeskobupokreti-tijela-odaju-istinu-cak-i-kada-usta-izgovaraju-lazi-504x335-20101144-20101104165519-9794164eeaf85dc5f71acf2160373375.jpgNaginjanje glave i otkrivanje vrata ženski je način zavođenja
Neverbalna komunikacija pod utjecajem je nepromišljenog dijela mozga te je njome vrlo teško manipulirati, tvrdi stručnjak za neverbalno izražavanje Peter Collet. Tako geste i pokreti odaju pravu istinu, koja se ne mora slagati s riječima koje pojedinac izgovara. Stvarna značenja mimike lica i pokreta tijela objavio je u svojoj novoj knjizi "Book of Tells". Tako pogled usmjeren u visine, kao da gledamo prema nebu ili u strop prostorije, označava tihi poziv u pomoć. Bez obzira na religijsko uvjerenje, taj pokret simbolizira situaciju u kojoj čovjek ne zna što učiniti te traži neko usmjerenje odozgo.

Treptanje

Ubrzano treptanje otkriva da mozak radi "prekovremeno". Pokazatelj je zabrinutosti, uzbuđenja ili stresa čovjeka. Razlog stresu može biti izrečena laž, fizička privlačnost prema sugovorniku ili neugodna situacija iz koje se želi pobjeći.
Češkanje nosa

Instinktivan je pokret kojime se želi prikriti laž. Dok lažu, ljudi zapravo žele prekriti usta, no kako bi to bilo suviše očito, posežu za onim što je najbliže. Činjenica da nas nos svrbi tako nam daje izgovor za prekrivanje usta.
Sakupljanje usnica

Česta je radnja koja se izvodi u ljutnji. Razlog je podsvjesnu samokontrolu kako ne bi izrekli nešto što bismo kasnije mogli požaliti.
Grickanje usne

Radnja koja najviše odaje prikrivenu nervozu. Grickanje donje usnice ili kuta usana otkriva tjeskobu i neugodu te također može biti način ušutkavanja samoga sebe.
Naginjanje glave

Psiholozi tvrde kako je to česta kretnja koju žene čine dok zavode. Tako postaju niže što u muškarcima budi zaštitnički poriv, simbolizira dječje stavljanje glave majci na rame te izlaže najosjetljiviji dio tijela, vrat, pogledima.
Masiranje uha

Odaje zabrinutost čovjeka koji na taj način sam sebi pruža utjehu. Uho je bogato živčanim završecima pa ta radnja izaziva ugodne tjelesne osjećaje.
Igranje kosom

Time pojedinac privlači pozornost na sebe. Kosom se često igraju starije žene kako bi se doimale mlađima i privlačnijima.
Podignute obrve

Način je na koji pokazujemo da smo zainteresirani za nekoga ili za sadržaj razgovora. Tako se želimo svidjeti drugima i razoružati ih svojim interesom za njih.
Spuštanje obrva

Predstavlja otvorenu dominaciju nad sugovornikom, a tipična je za muškarce. Poručuje: slušam te i gledam i spreman sam na sve.
Prebacivanje težine

Prebacivanje s noge na nogu tijekom razgovora otkriva želju za završetkom razgovora. Tako sugovornik prima naš signal te sam okončava diskusiju. Muškarci to rade i kada razgovaraju s privlačnom ženom kako bi izgledali energičnije.
Pokazivanje dlanova

Stav tijela s dlanovima okrenutima prema sugovorniku prijateljska je gesta. Pokazuje prihvaćanje, dobroćudne namjere i otvorenost za nove ideje.
Smjer stopala

Prema psiholozima, upućuje na smjer za koji je pojedinac zainteresiran. Ako su mu stopala usmjerena prema vratima, tada želi otići. Upućuju li na kauč, onda vjerojatno želi sjesti.
Sakrivanje ruku

Prekrivanje ruku ili njihovo križanje iza leđa upućuje na tajnu ili informaciju koju se želi sačuvati. Ruke u džepovima, ukoliko su palci još uvijek vani, pokazatelj su dominacije.
 
Vrh Dno