Pogled u ogledalo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Domovina se brani lepotom
I čašću i znanjem
Domovina se brani životom
I lepim vaspitanjem.
 

šufnudla

Poznata ličnost
Član
Nama treba lupa. :(

__________________________________________

Domovina - utopijsko prebivalište
Dom - trenutno prebivalište
Država - sistem koji, ako je dobro organizovan i dobro funkcioniše, čini da se dom i domovina lociraju u isti prostor (određen geografskim prostorom na kome deluje sistem države)

:thumbsdown:

Prigodna pesma:
 
Poslednja izmena:

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Prestao sam da čitam sajt B92.net. Na putu ka tabloidnosti ja ih neću pratiti.
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Građani Srbije su "taoci" politike SAD i EU (Britanije i Nemačke), jer dozvoljavaju da ove bitange rade bukvalno šta god žele. Ima li još neko ovakav osećaj?
 

Beba

Poznata ličnost
Član
Trenutno sam u prilici da puno čitam i ovde na netu, uzimam i novine jer sam željna da ih listam, Bez obzira na to i dalje ne bih previše da ulazim u dubiozu tekuće politike, umem samo da kažem površno svoje mišljenje, ili navedem nešto od tekućih dogadjaja. Ali zašto je takav osećaj prisutan? Prvo mi pade na pamet Kosovo. Ali ovde govorimo Srbiji. Svaki gradjanin zna da je izuzetno važno da u državi postoji "jaka i kvalitetna opozicija". Upravo zbog toga sam izabrala teksta u kojem Boško Obradović narodni poslanik i šef poslaničke grupe Dveri poziva sve šefove opozicije na hitan sastanak.

"Mi kao narodni poslanici imamo obavezu da nastavimo sa radom i pokažemo društvenu odgovornost i političku ozbiljnost. Kao službenici najvažnije državne isntitucije ne smemo više da dozvolimo blokadu najodgovornijeg državnog aparata. Niko ne može da nam zabrani pravo na rad, posebno ne Vučić, koji nas nije ni izabrao za narodne poslanike, već nas je izabrao narod. Narodu smo dužni da uspostavimo normalan sistem funkcionisanja u državi. Zar da gledamo po strani kako je jedan čovek uzurpirao kompletan život u Srbiji? "

Da li bi bilo drugačije da se promeni vlast, šta treba da se desi da ovaj osećaj nestane. Šta uraditi da narod podrži opoziciju jer u tom slučaju bi bilo logično da samo menjanje vlasti može da nas spasi...da li?
 

šufnudla

Poznata ličnost
Član
@Stemis
Ne mogu da krivim SAD i EU za ovu unutrašnju bahatost kojoj smo svedoci svakodnevno.

Ja sam u takvom stepenu "neizdrža" ove društvene nebuloze koju živimo, da mi dođe da vrištim sa terase, da lupam u šerpe, da duvam u pištaljku, da štrajkujem glađu na sred rugla od Slavije, da nosim žuti prsluk, da šetam.... ŠTA GOD! Ja sam za građanski bunt! I briga me ko bi ga organizovao...
"I can't stand it any more!" što rek'o onaj lik novinara iz filma Network...
 

šufnudla

Poznata ličnost
Član
Eto danas prilike da se osećaš bolje. ;)
Istina. Bar na pola sata (koliko sam bila tamo) osećala sam optimizam i nadu. Doduše, shvatila sam na licu mesta da je za novu borbu potrebna i nova ikonografija. Mora da se nađe nov, originalan način skretanja pažnje javnosti; pištaljke, transparenti, šetnja suviše podsećaju na stari bunt koji je samo površinski uneo promene.
Treba uneti neku svežu ideju i u način pobune.
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Mislim da nije do "koreografije". Već šta posle ovih. Kada na to narod dobije pravi odgovor, biće i pažnje.
 

šufnudla

Poznata ličnost
Član
A kako narod da dobije odgovor? Misliš, pojavi se Mesija sa super programom, osnuje partiju, svoj program približi narodnim masama preko slobodnih medija u zemlji i u fer predizbornoj kampanji i na fer izborima - pobedi? A pre toga, ova opozicija i pozicija se dogovore da promene izborni sistem u Skupštini?
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno