• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Počelo stezanje kaiša u Americi

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Obama nije uspeo da se s liderima opozicije dogovori o izbegavanju oštrih mera budžetske štednje.

usa-fisca.jpg


Od našeg stalnog dopisnika
Vašington Predsednik Barak Obama je u petak pred ponoć potpisao uredbu kojom na snagu stupa jedan budžetski zakon donet još 2011, čime je ovde počeo takozvani sekvester: blokada unapred određenih budžetskih stavki, koje će vladi ove godine prikratiti 85,4 milijarde dolara.
Amerika, koja je dosad izbegavala onu vrstu fiskalne štednje koju već odavno primenjuje Evropa, time je počela da priteže kaiš, što će prema računici ekonomista njen ovogodišnji ekonomski rast smanjiti za između 0,6 i 1,5 odsto, a nezaposlenost povećati za oko 800.000.
Najviše će biti zakinuto Pentagonu, 42,7 milijardi, ali će sekira sekvestra zaseći i troškovnike drugih vladinih službi, pa donekle i socijalnih programa. Već je najavljeno da će jedna od mera biti i prinudni odmori mnogih koji su na platnom spisku države.
Obama je u petak lidere republikanaca pozvao u Belu kuću u pokušaju da se dogovor o izbegavanju ovih mera izbegne u poslednji čas, ali su se razišli bez dogovora. „Preživećemo, neće biti apokalipse, ali je sve ovo glupo i štetno”, izjavio je posle potpisivanja uredbe....

više na str:
http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Pocelo-stezanje-kaisa-u-Americi.lt.html
 

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Ja bi volela da se to desi ikod nas.... u našoj Skupštini primaju plate a nigde ih nema, ja bi im dala samo dnevnice kad se pojave na sednicama, ovako pare im samo se lepo slažu.
 

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Poruke
8.988
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Kod nas stezanje kaisa podrazumeva iskljucivo stezanje gradjanina. Poslanici i politicari nisu gradjani, oni su posebna, zasticena vrsta ( a nisu ugrozeni :o ). Neka oni imaju i svi cemo biti srecni. :ljut:
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.805
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Zaigraće mečka i na njihovim vratima. Ali, ipak je to sila, neće oni pasti tako lako.
 
Vrh Dno