Po čemu se prepoznaju dame - detalji

Beba

Poznata ličnost
Član
Dame imaju kratke i uredne nokte.

To ste mogli da zaključite i iz modnih magazina na kojima manekenke, ako ste primetili, uvek imaju kratke i jednobojne nokte.
366753_stock01-stock-shutterstock_ff.jpg

Naime, damski nokti ne izgledaju onako kako ih danas mnoge devojke, ali i muškarci zamišljaju.

Iako je kozmetička industrija toliko napredovala da svako može iz salona da izađe s noktima kakvim poželi, šareni, prenapadan i upadljiv manikir jednostavno ne čini damu

38789_untitled_ff (1).jpg
 

maki

Nindža
Član
bila sam do skoro dama,ali mi se,na moju radost vratio kvalitet noktiju pa sad opet imam, kako kaže Njavica, kandze.....
U principu...damu damom čini mnogo toga, a ne samo nokti....pre svega ponašanje, držanje, obrazovanje....
 

Njavica

Dreamer.
Član
Možemo li ovo ponašanje onako uvećati jedno 60 puta :D slažem se potpuno pogotovu za naš to, ponašanje, može žena da bude lepa i sređena koliko hoće ako ne zna da se ponaša džabe.
 

Oljenka

Poznata ličnost
Član
Ne cine damu samo fizicke korekcije ili odeca .Dama je odlika svih nas zena ako

 1. Da li ste znali da žena uvek prva pruža ruku muškarcu? Takođe, starija osoba prvo nudi ruku mlađoj, obrnuto je znak nepoštovanja.
 2. Ukoliko šetate ulicom sa prijateljicom ili sa bilo kim drugim, a ona sretne i pozdravi nekog prolaznika, i vi treba da ga pozdravite.
 3. U restoranu mlađe osobe ustaju kada stolu priđe neko stariji. Žena ustaje samo ako je mlada, a stolu prilazi neko stariji po godinama ili položaju. Opšte pravilo je da kada neko ulazi u sobu gde ima ljudi, ona prva pozdravlja sve, bez obzira na pol i godine. Takođe, dama nikada ne drži laktove na stolu!
 4. Takođe, osoba koja je mlađa po godinama, a nalazi se na visokom položaju, ne treba da očekuje da je svi prvi pozdrave.
 5. Kada je reč o razgovoru sa ljudima, prava dama nikada neće upadati drugima u reč – sačekaće da završe svoje izlaganje, a zatim reći svoje mišljenje, ne vređajući tuđi stav.
 6. Takođe, prava dama da kompliment odgovara sa Hvala. Ako na rečenicu “Prelepo izgledate” odgovorite Znam, ostavićete utisak prepotentne osobe sa previsokim mišljenjem o sebi.
 7. Kada pogrešite, izvinite se, to je odlika lepo vaspitane osobe, bilo da je u pitanju muškarac ili žena.
 8. Što se tiče dolaženja na sastanke, uvek dođite na vreme i ispunjavajte obaveze u predviđenom roku – osim što će za vas svi imati samo reči hvale, tako ćete i ispoštovati tuđe i svoje vreme.
 9. Smisao za humor je dobrodošla osobina, ali prava dama ne ismeva nikoga – šalite se isključivo na svoj račun!
 10. Kada je reč o izgledu, uvek budite obučeni u skladu sa prilikom. Diskretna i nenapadna šminka odlika je prave žene sa prefinjenim stilom.
 11. Podrazumeva se, kada zevate, kašljete ili kijate da obavezno stavite ruku na usta, a ono što malo ko zna jeste da bonton strogo zabranjuje poštapalicu Nazdravlje. Na taj način se samo skreće pažnja na to i čini da se osoba koja je kinula oseća neprijatno.
 12. Pozdravite svakog komšiju koji živi u vašoj zgradi. Ljubaznost i osmeh ulepšaće dan i vama i njemu! Starijoj osobi persirajte u svakoj prilici, izuzev kada ona insistira da to ne radite, a svaki put kada uđete u zatvorenu prostoriju skinite šešir ili kapu.
 13. Što se tiče infomacija o bivšem mužu, nekadašnjoj prijateljici ili bivšoj firmi, sve negativno zadržite za sebe. U suprotnom ćete ispasti samo tračara koja ne ume da čuva tajnu, a nateraćete ljude i da se zapitaju kakva ste vi to osoba kada ste bili u takvim okruženjima.
 14. Jedna dama nikada neće baciti smeće na ulici – sačuvajte otpatke u torbi dok ne naiđete na prvu kantu.
 15. Što se tiče komunikacije preko poruka, nikada ne pišite velikim slovima, to se smatra nepristojnim, jer liči na vikanje.
 16. I najvažnije pravilo i za dame i za džentlmene – poštujte druge i bićete poštovani!

https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/a/t/2014/04/24/stilizovana-dama-naslovnica.jpg
 
Vrh Dno