Ples

Beba

Poznata ličnost
Član
Iskonska igra radosti - trbušni ples!
Kažu da je trbušni ples, ples Afrike, Srednjeg i Bliskog istoka. Zovu ga i orijentalni ples.
Trbušni ples ima tri stila: klasični, narodni ples kao i ples sa štapom,specijalnim šalom i dugim plaštom.
Popularizacijom ovog plesa u metropolama kao što su Pariz, London...trbušne plesačice su istovremeno hvaljene zbog svoje virtueznosti ali i osporavane zbog, za to doba ,,skandalizovanog,, isticanja ljudskog tela.
I čuvena Mata Hari, plesačica i kurtizana streljana zbog špijunaže u I svetskom ratu, postala je čuvena po svom senzacionalnom, provokativnom i zavodljivom orijentalnom plesu
0eaa1cd4c9023da63d5fa012ca7b5527.jpg
Koreografi kažu i preporučuju da nikada nije prekasno niti prerano da se počne sa učenjem ovog drevnog plesa, koji vekovima predstavlja oličenje iskonske energije i životne radosti, kroz očaravajuću lepotu pokreta koji istovremeno opuštaju telo i daju mu snagu i zdravlje, gradeći magičan estetski doživljaj.
 
G

Gea

Gost
Nepravedno je zapostavljena , a smatram je da pripada vrhu seksipilnih žena ....
 

šufnudla

neprilagođena
Član
Ovo je džez balet, konkretno "mekani". Karateristična je ta igra svetla i pokreta. Na ovom snimku je specifično što se pleše uz klasičnu muziku, što je retkost u džez baletu. Veoma lepo. :happy:
Šteta samo što je snimljeno ovako, bez kadrova odozgo ... naročito od momenta kad momci okruže taj crveni krug sa njom u sredini i kad taj crveni krug počne da "pulsira"

E, uFati me neka pomama za plesom... sklanjajte me s teme:sorry:

 
Vrh Dno