Ples

Skitnica

Fatal woman
Član
Ne treba da se izvinjavas. I treba neko da me ispravlja, jer volela bi dosta toga da se naucim sto se tice pravopisa.:)
 

gorance

Poznata ličnost
Član
...paaa... drzi seee..... ovaaaajjj drzi see............ cek da stisnem pauzu inace ne mogu da razmotrim :D
 

anuška

Poznata ličnost
Član
Ples na štangi kao vježba


Ples na šipki, ili nazovimo ga onako kako to profesionalci rade, štanga, omiljeni je vid rekreacije dokonih muškaraca, međutim i za žene, one koje ga izvode, može biti itekako koristan. Ples na štangi je ujedno i vježba koju možete izvoditi u privatnosti svog doma ili u teretani a kojim gubite kilograme, gradite mišiće i popravljate vlastiti izgled i zdravlje. Može učiniti da se osjećate samopouzdanijim i više sexy. Romantičan ples možete izvoditi partneru ili pak u privatnosti.
Kardio vježba

Ples sa šipkom ne podrzumjeva skidanje niti bilo kakav osjećaj neugodnosti. Gledajući sa profesionalne strane to je odličan način da dođete u kondiciju, oblikujete svoje tijelo i pri tome se dobro zabavite. Jedna od činjenica od kojih ples sa šipkom predstavlja odličnu vježbu za tjelo jeste da pruža potpun kardiovaskularan trening. Ples bilo koje vrste ubrzava ritam srca, pogotovo ples sa šipkom zahtjeva akrobacije poput izvijanja, skakanja uz oslanjanje na šipku kao potporu (kao početnici naravno da nećete raditi neke velike akrobacije). Ples sa šipkom se svrstava u aerobnu vježbu koja potiče cirkulaciju oksigena kroz tijelo. Ova aerobna vježba pored ostalih poboljšava cirkulaciju, jača kardiovaskularne i respiratorne mišiće kao i psihičko zdravlje.

Mišićna vježba

Još jedna prednost plesa sa šipkom je da također djeluje i kao anaerobna vježba. Znači, osim što utiče na kardiovaskularni sistem utiče i na razvoj mišića. Kako se izvijate i uvijate oko štange kao poluge, istežete i grčite svoje mišiće. Vremenom stičete snagu, izdržljivost i dajete izgled mišićima. Rijetko koje vježbe su učinkovite kao što to mogu biti aerobne i anaerobne.

Način popravljanja sampouzdanja

Ples sa šipkom također ima veliki uticaj na samopouzdanje. Obzirom da ovakva vrsta plesa sa sobom nosi malo egzotičnu notu, koja možda može narušiti ugled, moguće je da osjetite neki vid suzdržavanja kada je u pitanju njegovo izvođenje. Međutim kada samo jednom uzmete šipku i isprobate, shvatit ćete koliko je zabavno. Bit ćete ponosni na sebe što ste izveli nešto za što ste prethodno mislili da ne možete i osjećat ćete više samopoštovanja i sigurnosti. Vremenom kako budete dolazili u formu, sticali izdržljivost, potencijalno gubili na težini i oblikovali tijelo osjaćat ćete se atraktivnije i pouzdanije. Uključivanjem u aktivnost koja je sama po sebi malo izazovna, osjećate će se seksipilnije i sigurnije u svom romantičnom poduhvatu dijelili ga ili ne sa svojim partnerom.

Sexy samo onoliko koliko želite da bude

Također, sa ovom vrstom plesa se ne trebate baviti samo da bi očarali i zaveli partnera. Ples je nastao još početkom dvadesetog vijeka i izvodili su ga akrobati u cirkusu, koji su zahvaljujući štapu mogli lakše i spektakularnije izvoditi skokove, okrete i ostale akrobacije. Tek kasnije, krajem dvadesetog vijeka ples na štangi je postao popularan u striptiz klubovima. Međutim, svejtski poznate akrobate u svojim performansima i dan danas koriste štangu.

 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Ja bih ovu štanglu uveo kao obavezni deo kućnog enterijera, recimo u spavaćoj sobi. :)
 
Vrh Dno