Plavušani ili...

Beba

Poznata ličnost
Član
Nekako mi se cini da vecina zena,kad opisuju svog 'idealnog' kaze'visok,crn,markantan'.Da ne generalizujem,ovo vecina je iz mog okruzenja zena koje poznajem.Cak i dok gledamo slike poznatih,zgodnih muskaraca,uglavnom sve ce pokazati na nekog takvog.Sta je to što nas kod ,,plavušana" odbija?Šta su stereoitpi koji se vezuju za jedne a šta za druge? Moraju li oni više da se trude da bi osvojili žene? Išta uopšte mislite o toj podeli?
Učinila mi se zanimljiva tema, jer dok sam čitala neku ,,bljuvotinu,, od knjige koju je napisala Suzana Mančić naišla sam na neke delove koji su mi dali ideju za temu.

Prvo da kažem da je apsolutno ne prihvatam ali ajd da napišem moje vidjenje te podele:

Možda njihova markantnost u smislu fizičkog izgleda crn, visok na prvu loptu privlači, skreću pažnju na sebe za razliku od plavušana.
Lično nisam nikada muškarce na taj način gledala, ne mislim da su plavušani hendikepirani svojom da kažem neupadljivošću...
Žene, ko žene, kao i same što uživaju kada privlače pažnju tako vole i da njihovu pažnju privuče neko a to su najčešće muškarci takvog izgleda.
Sem toga što si i sama navela ne bih rekla da postoje neki drugi stereotipi koji dovode do ove podele.
Mislim da ti ,,mačo" muškarci svakako lakše osvajaju žene, tj. lakše ostvaruju taj prvi kontakt... Plavušani...ma ni oni nemaju taj problem!
Podela postoji to je evidentno ali više kao slika mašte i snova....
 

Gđa Blejz

Izmišljen lik
Član
Možda to ima veze sa biranjem dominantnog gena, nesvesni čin kojim tražimo idealnog partnera za ostavljanje savršenog potomka ( @Gusarče preživljava infarkt dok čita ovo, znam :roflmao:)...

U svakom slučaju, moja prababa je govorila: Crna boja se ne otire!
... to je bilo njeno mišljenje o plavušanima, pa sad... Sa druge strane, jedna komšinica, starija žena, često je govorila da prvih 15 godina braka nije ni primetila da joj je muž plav i da ima plave oči, toliko je bila zaljubljena u njega da je videla samo ljubav a ne boju kose i očiju.
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Možda to ima veze sa biranjem dominantnog gena, nesvesni čin kojim tražimo idealnog partnera za ostavljanje savršenog potomka ( @Gusarče preživljava infarkt dok čita ovo, znam :roflmao:)...
Zamisli živ sam! :D Sigurno je da ima osoba koje planski "prave" decu i naravno da pri tome biraju odgovrajućeg partnera.
 

Džudi72

Neobaveštena
Član
Zanimljivo je što su plavušani uvek na nekom x mestu kada se nabrajaju osobine "pravog". Zašto je to tako ne znam.
U principu, boja kose ne treba da bude presudna. Meni lično nije.
 

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Član
Evo jedne kojoj su plavušani primer "idealnog" tipa. Slažem se sa Bebinom konstatacijom da se crni uvek opisuju kao markantni i po defaultu su idelani ( u fizičkom smislu ). Mene što se tiče, od kad sam počela pažnju na muški rod da obraćam, uvek sam primećivala i priželjkivala plavušane. Ne može lepo plavo ili zeleno oko, da mi zameni neko "markantno" tamno. Plava kosa, prirodna je relativno retka ( u odnosu na tamnokose ) i sama po sebi divna. Plavušani ne pate od maljavosti, što je za moj ukus veliki plus. Sve u svemu, bar kad sam ja u pitanju, crn muškarac pored plavog ne bi imao šta da traži kod mene :D
 

Hristina

Novajlija
Član
Što se mene tiče, plavušani su oduvek bili moj izbor. Iako sam pokušavala da prevaziđem ovako isključivi kriterijum , samo su mi plavi muškarci bili zaista privlačni. Što svetliji to lepši. :)) Ako nije plavokos, svetloput i plavih očiju, onda mora makar da ima svetle oči, plavozelene, sive, sivoplave ili sivoplavozelene, kako god, samo da ne budu maslinasto zelene boje koja "vuče" na smeđe, dok tamne ni ne dolaze u obzir. Znam da ovakvi kriterijumi zvuče kao debilitet, i pokušavala sam da ih prevaziđem birajući tamne, koji imaju druge adute, ali džabe! Nisam neko ko previše značaja pridaje fizičkoj lepoti (za muškarca za razliku od žene (kod koje je privlačnost tesnije povezana sa fizičkom lepotom) bitnije da "ima izgled", što često nije u direktnoj vezi sa crtama lica već njihovim izrazom. Bitna je muževnost, stav, karakter, šarm. Uz svest o svemu tome, meni je boja očiju definitivno bila i ostala diskriminatorni kriterijum. Tokom godina sam shvatila da su feromoni svetlih muškaraca drugačiji, odnosno da je njihova telesna hemija blaža u odnosu na hemiju tamnih, da mirišu blaže, što mi se takođe svidelo (ne volim jake mirise tela). Da li sam bolesnica?! ;)
 

FantasyLove

Nerealni
Član
Joj... Kakva tema... Htedoh reći nešto pametno, ali izmače mi smisao.
Dakle, nema veze može biti i svetlo i tamno... dok je čovek na "svom mestu"
što bi rekli... mada i to je diskutabilno, jer nije svako na onom mestu
koje baš vama odgovara... Rekoh, izmače mi smisao... :thumbsdown::banghead:
 
Vrh Dno