• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Planet koji upravlja vašim znakom

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Koji i kakav je?

Što znate o vašem planetu vladaru?

0240007.48.jpg

Vjerojatno znate da Sunce ima velik utjecaj na definiranje nekih karakternih osobina svih zodijačkih znakova, no koliko dobro poznajete planet koji upravlja baš vašim znakom?

Astrologija se temelji, između ostalog, i na utjecajima sedam glavnih planeta: Sunce (koje se, iako je zvijezda, u astrologiji vodi kao planet), Mjesec, Merkur, Venera, Mars, Jupiter i Saturn.

Važno je znati kako planet koji vlada našim znakom utječe na nas i kako najbolje iskoristiti moćnu energiju koju nam tako velikodušno daje.

Pa krenimo.

LAV

Vladajući planet – Sunce

Baš poput Sunca, koje je u središtu našeg Sunčevog sustava, tako i Lavovi vole biti u središtu pozornosti!

Zbog toga ste odličan ste vođa, savršeni za upravljanje jer vam beskrajno paše pažnja i svjetla pozornice. No, niste Sunce nego samo krhko ljudsko biće i jednostavno ne možete biti neprestano u središtu pozornosti, pa energiju koju vam daje vaš vladajući planet radije usmjerite prema razumijevanju i davanju podrške ljudima koji vas okružuju. Što više dajete, više će vam se vratiti.
RAK

Vladajući planet – Mjesec

Mjesec je poznat po svojoj promjenjivosti. Budući da je to tako, Rakovi više vole da se u njihovim životima nešto neprestano događa i mijenja, nego da ostanu tu gdje jesu.

Vaš život klizi kroz kontinuirani rast i turbulencije, a ključno je sjedinjavanje ove prirodom dane 'plime i oseke' u vaš životni stil. Mjesec je jedino svjetlo u tamnim noćima, pa osvijetlite život ljudima oko sebe iskrenim riječima i lijepim gestama.


BLIZANCI I DJEVICA

Vladajući planet – Merkur

Merkur je nestalan, mali prevrtljivac u neprestanom pokretu. Ima pristup dijelovima svemira u koje drugi planeti ne mogu ući. Za znakove kojima ovaj planet vlada to znači nevjerojatnu lakoću interakcije s ljudima, upoznavanja novih osoba, a njima se pak sviđa vaša kreativnost i sposobnost da udružite svoje ideje s ljudima koji vas okružuju.

Nestalan Merkur kreće se raznim brzinama, pa tako i vi jedan dan imate nevjerojatno puno energije, dok ste već idućeg tromi i spori kao puž, zato je najbolje da se prilagodite nekoj rutini koja će vas malo smiriti. Redovita razdoblja samoće potrebna za razmišljanje pomoći će vam da spojite iskustva koja ste proživjeli i ljude koje ste upoznali.


BIK I VAGA

Vladajući planet – Venera

Venera je najsjajniji planet, koji se nalazi tik iza Sunca i Mjeseca, što upućuje na to da ste najbolji kad možete zablistati i podijeliti sa svijetom svoju inspiraciju. Venerina je motivacija da udružuje, pa su i za ove znakove idealne situacije u kojima nema pobjednika i gubitnika, nego one u kojima svi jednako uživaju u blagodatima života.

Venera odlazi na šestotjedni odmor svakih 18 mjeseci, pa je i vama neophodno da se povučete kako biste razmišljali o životu. Uzmite vremena koliko trebate kako biste bili u najboljem izdanju kad dođe prilika.


OVAN I ŠKORPION

Vladajući planet – Mars

Mars je blistavo crveni planet te ga se povezuje s elementom vatre.

Vaša uporna priroda omogućit će vam da dođete do svog cilja i ostvarite ono što ste naumili. Poduzetnost vam pomaže u uspjehu, pa kad god se nađete u nedoumici, poduzmite nešto. Mars utjelovljuje arhetip ratnika, pa ste i vi zasigurno prvi upuštate u borbu, ma koliko ona bila teška. Vaša jednim dijelom i natjecateljska priroda ne da vam mira i uvijek ste u potrazi za novim izazovima. Čvrsto stojite iza onoga što vam je važno u životu, držite se svojih načela i principa, te od njih ne odustajete. Sve što morate učiniti je povesti, a drugi će vas slijediti.


RIBE I STRIJELAC

Vladajući planet – Jupiter

Jupiterov stabilan ciklus inspirirao je mnoge kulture kroz povijest, te ga se povezivalo sa Zeusom, nekadašnjim vladarom nebesa.

I vas krasi kraljevska osobina da motivirate i pokrećete ljude oko sebe. Budući da imate sposobnost promatrati stvari iz raznih kutova i fokusirati se na ono važno što će vas dovesti do cilja, postavljate dobar primjer svojim sljedbenicima. Pravednost i poštenje su ključni za Jupiter, a to je, uz čast, karakteristika i ovih znakova. Vaša znatiželjna priroda tjera vas da neprestano tražite smisao, čime pokazujete i drugima kako pronaći svoju svrhu u životu. Budite komunikativniji i bit ćete još uspješniji.


JARAC I VODENJAK

Vladajući planet – Saturn

Saturnova veza s Kronosom, 'ocem' vremena, čini ove znakove svjesnijima prolaznosti života i vremena.

Svjesni ste svakog trenutka i dobro znate što s njime učiniti. Fokusiranje na dugoročne ciljeve pomaže vam da se smireno nosite sa životnim usponima i padovima. Dobro poznajete svoje mogućnosti i granice, te se prema tome ravnate pri ostvarivanju svojih ambicija. Bilo da se bavite psihologijom (Jarac) ili ste umjetnička duša (Vodenjak), dobro znate da uspjeh ne dolazi preko noći, nego često zahtijeva požrtvovan rad i strpljenje. Jedino tako možete ostvariti svoje ciljeve.
 
Vrh Dno