• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Pikaso na beogradskoj obali

saska

penelopa
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.04.2010.
Poruke
9.398
Broj reagovanja
659

U Beogradu otvorena izložba španskog umetnika Pabla Pikasa "Na Azurnoj obali".
v232827p0.jpg
Beta
U preuređenom prostoru bivše fabrike "Beko" postavljeno je oko sto predmeta među kojima su tri medaljona od zlata, tri tanjira od srebra, oko 20 plakata i Pikasovi radovi rađeni u keramici.
Među izloženim predmetima nalazi se i plakat koji je Pikaso radio za jugoslovenski film Veljka Bulajića "Bitka na Neretvi".
Izložba "Na Azurnoj obali" gostuje u Beogradu zahvaljujući slovenačkoj galeriji "Deva Puri# koja je organizovala i Dalijeve "Božanstvene svetove" u Muzeju istorije Jugoslavije pre dve godine.
Izložena dela su prikupljena iz tri privatne kolekcije iz Francuske. Izložba će biti otvorena do 15. aprila, svakog radnog dana, osim ponedeljka.
(Mondo)
 
Vrh Dno