• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Pas može da nanjuši dijabetes i spasava život bolesnoj devojčici

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.769
Broj reagovanja
16.890
Horoskop
Ovan
Fejt Vilson ima samo tri godine i boluje od teškog oblika dijabetesa, a jedina stvar koja je održava u životu je njen pas Rubi koji je treniran da nanjuši promene u nivou šećera u krvi.
248708_dete2_ff.jpg

Fejt i Rubi: Ljubav koja spasava život

Ženka zlatnog labradora Rubi je dresirana da čulom mirisa otkriva oscilacije u nivou šećera u krvi male Fejt, što joj je do sada u bezbroj situacija spasilo život.- Noću je bilo najgore. Budila bih se u panici i trčala do nje samo da vidim da li je živa - ispričala je za američki kanal KLTV Sara Vilson, devojčicina mama, kako je izgledao njihov život pre nego što su dobili Rubi.

248707_dete1_ff.jpg

Rubi je posebno obučena za brigu o dijabetičarima

Ona se najviše plašila da neće uspeti da na vreme spazi kada Fejt padne šećer u krvi, što bi je odvelo direktno u komu, te je rešila da nabavi psa koji je posebno obučen za brigu o dijabetičarima.

Rubi je koštala 10.000 dolara, što mama nije mogla da priušti, ali se zajavaljujući crkvenim i humanitarnim donacijama na kraju ipak sve dobro završilo.

248709_dete3_ff.jpg

Rubi je koštala 10.000 dolara

- Ne mogu da zamislim svoj život bez Rubi. Znam, da nije nje, ja bih svoje dete odavno sahranila - kaže Sara.

Izvor: http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Z...si-dijabetes-spasava-zivot-bolesnoj-devojcici
 
Vrh Dno