• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Pas koji 6 godina čuva vlasnikov grob

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.805
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Samo nedelju dana pošto je njegov vlasnik Migel Guzman preminuo 2006. nemački ovčar Kapitan pobegao je od kuće kako bi pronašao grob svog najboljeg prijatelja.
slide.jpg
Porodica ga je pronašla sedam dana kasnije na grobu gde je ležao i cvileo i tu proveo narednih šest godina.

Migel je Kapitana kupio svom sinu kao rođendanski poklon 2005. Iznenada je umro u martu naredne godine, a kada se porodica vratila sa sahrane, psa nije zatekla kući.

“Tražili smo ga svuda, ali nismo mogli da ga pronađemo. Mislili smo da ga je pregazio automobil”, rekla je Guzmanova udovica Veronika za argentinski "La Voz del Interior".

“Sledeće nedelje zatekli smo ga na grobu, iako ga nikad nismo vodili tamo. Nekako je našao put. Nije želeo da ostavi Migela”.

Čuvar groblja kaže da je pas neko vreme samo lutao unaokolo dok nije pronašao vlasnikov grob. Od tog trenutka, svakog dana dolazi u tačno šest sati i tu provodi celu noć.

Porodica Guzman pokušavala je da ga vrati kući nekoliko puta, ali bi se on uvek vraćao nazad.

Ova neobična priča podseća na čuvenog Hačika, akitu koji je dolazio na tokijsku metro stanicu u isto vreme punih devet godina od maja 1925. kada je njegov vlasnik Hidesaburo Ueno umro na radnom mestu.

Ovom odanom prijatelju je na toj stanici podignut spomenik.


Izvor: http://www.b92.net/ljubimac/komentari.php?nav_id=642831

Predivna verna stvorenja. Tako nesebična ljubav...
 

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Ovo je najava za film- istinita priča o psu Hachiku iz Japana o kojemu je Holivud snimio film.
 
Vrh Dno