• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Paradoks

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Na tren sam se zabirnula. Previse sam emotivno razmisljala, al kad sam iskljucila emocije, eto logike.
No, ponavljam u realnosti spasila bih ipak dete. :)

Insajder

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
05.04.2013.
Broj reagovanja
2.181
Horoskop
Ovan
Kapiram ja da tu nauka nešto proučava, ali je meni bitna suština, nešto zbog čega je dobro da to nauka proučava. Šta tačnim rešenjem u ovom slučaju dobija nauka i naravno svi mi zajedno sa njom?
insajder, smatraš da ovo pitanje ne treba seliti iz ove teme?

filozofija kao nauka je hipotetička i ovo pitanje je takvo i nisam ga smislio ja nego dekani sa fakulteta,
ili ne znam ko već

a što se mene tiče, možeš i da je izbrišeš

Insajder

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
05.04.2013.
Broj reagovanja
2.181
Horoskop
Ovan
Na tren sam se zabirnula. Previse sam emotivno razmisljala, al kad sam iskljucila emocije, eto logike.
No, ponavljam u realnosti spasila bih ipak dete. :)

ma bravo za tebe :thumbsup:

obično svi emotivno reaguju, i ne idu logikom, ali ti si pobedila emocije i išla logičkim putem :)

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Insi, nemoj da me shvatiš pogrešno, pitao sam zbog teme, ali OK je. Nemam ja ništa protiv ovakvih diskusija, naprotiv. Inače, kao što rekao, ja sam totalna imbecil za filozofiju, a izgleda i za logiku. :dummy:

Insajder

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
05.04.2013.
Broj reagovanja
2.181
Horoskop
Ovan
ma okejj je...i ja sam isto ostao frapiran u startu kad sam čuo pitanje dok nisam se udubio
i slično sam odgovorio kao i Anchy, samo što je ona to mnogo brže :)

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Ma pitanje izuzetno nezgodno. Prvo onaj ko ga je osmislio svaka cast. Ovo je strasan konflikt u glavi.
Stemis pitao si koja je svrha ovakvog pitanja za nauku i covecanstvo uopste. Ovo je trening, kroz prilicno nezgodan primer, da se razmislja bez emocija. To i jeste svrha pitanja. Mnoge stvari u zivotu se donose afektivno i burno i kao takve vise su negativne no pozitivne. To je svrha pitanja. A ne bukvalno zamisliti ovu situaciju u realnosti. Samo onaj koga je osmislio izabrao je najtezi emotivni izazov za coveka, vodeci se mislju da ako u hipotetickoj situaciji savladas soptvene emocije i logino razmisljas, uspeces u zivotnim situacijama ( ne ovako ekstremnim ) da trezveno mislis. ;)

Insajder

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
05.04.2013.
Broj reagovanja
2.181
Horoskop
Ovan
to i jeste na neki način paradoks jer se protivi sa emotivnom logikom,
ali pitanje je ipak bilo samo u relaciji sa čistim logičkim razmišljanjem

trebao sam da dodam i taštu u vodi pa da vas još više zbunim :laugh:

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Kao trening za neemotivno razmišljanje da, slažem se. Ali mislim da primer nije adekvatan koji može da pokaže da emotivno donete odluke nisu ispravne.

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Na prvi pogled nije adekvatan, ali na drugi i jeste. Zbog svoje tezine i emocije koje sa sobom nosi.
No nije mu cilj da se na ovom primeru pokazu pogresne emotivne odluke, vec samo donosenje odluke bez emocija. U tom kontekstu najaadekvatnije je pitanje, jer je povezao tri najvaznije karike u emotivnom sistemu jednog coveka. :)

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Ja i dalje ne mogu da verujem sta je tacan odgovor. :dummy:

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Broj reagovanja
11.266
Horoskop
Ovan
U nekoj svojoj svesci gde sam zapisivala, ono što sam mislila da treba često sam naletala na sledeću pesmu"
"Guslara sretoh. Bio je slijep.
Al reče- Sinko život je lijep.
Zbunih se malko, zar zbilja?
Videćeš sinko kad budeš slijep"
G.Krklec
Nikada je nigde nisam postavila, delovala mi je nerazumljivo, neshvatljivo i evo kada nabasah na ovu temu shvatih srž pesme. Sama pesma po sebi je paradoksalna. Protivurečna tvrdnji da je život lep a biti slep...

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Paradoks je što su desničari u Srbiji protiv Vučića, a zapravo su ga oni doveli na vlast kako bi spasio Kosovo.

sovac

kafolenčić
Starosedelac
Učlanjen(a)
08.11.2019.
Broj reagovanja
1.128
Horoskop
Ovan
Stemiško e a kako sam znao da si nešto oko politike napisao ovde doduše i ja sam krenuo nešto sl da napišem al ne znam odakle da krenem :laugh:

Vrh Dno