• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Paradoks

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Svima je poznata rec, ali pokusajte da objasnite znacenje ? Paradoks je pojam koji nema racionalno objašnjenje . Evo jednog od najpoznatijih paradoksa :

Isus Hrist, sta je ?

Bog i covek - istovremeno.

Ali neki misle da je samo Bog, ili samo čovek.

Oni koji misle da je Bog-smatraju ove prve jereticima. Oni koji misle da je covek-smatraju ove druge religioznim zatucancima .
Paradoksalno je da ni jedni ni drugi ne znaju istinu, nemaju nikakav racionalni dokaz, a cvrsto se drze svojih stavova .Dajte i vi neki paradoks...I vase vidjenje njega naravno...

Square-Paradox.jpg

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Paradoks je kada neko krene da otvara teme brzinom svetlosti, onda neko drugi sav u trku i zbunjen, sa izmešanim mislima skakuće da sve to pročita, odgovori, ne pogreši u odgovorima, bude shvaćen...:genije:

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
To je ``profesionalna`` deformacija. I bolje da je ne razumes, nista ti ne bi znacilo.

A ja naucih i ispaksovah se da brzinom svetlosti se saltujem sa teme na temu, pa mi nista ne fali :D

Ti sredi svoje misli, pa kad budes bio u stanju, ucestvuj u temi :)

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Da, pritom mu se svidi odgovor ili šala, ali neće da lajkuje nikad. Kakav je tek to paradoks?!

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
To je zato jer ne zeli pokazati dopadanje iz sebi znanih razloga. :D

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Sada anuliras predjasnju izjavu...Nikad ne lajkuje iako se dopada...Odluci se, paradoksalan si :laugh:

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Nisam paradoksalan, jer nisam siguran da li se nekom sviđa ili ne...neko me nekad i zbuni svojim postupkom. Zato sam odlučio da ne pokazujem dopadanje iz sebi znanih razloga. :(

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Šta je vama dvojma? :(
Paradoks... Jedan od poznatijih je čuvena Sokratova rečeniva Ja znam da ništa ne znam.
Meni je paradoskalno kada nam političari govore da jedva preživljavaju, a grabe se za fotelje.

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
To nije paradoks, to je laž. Stemis, ko je izučio dobro Aristotela, Platona i Sokrata, dosegao je "plafon" u filozofiji, ali neko iako nešto pročita, ne znači da je to i razumeo. ;) Trebaće nama mnogo vremena provedenog uz takve umove da bi nešto tako lako shvatili.

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Ono što se kreće - kreće se ili u onom mestu u kome jeste ili u onom mestu u kome nije. Ali ne kreće se ni u mestu u kome jeste ni u mestu u kome nije. Stoga se ništa ne kreće. :p

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Naprotiv, sve se krece i sve tece. A sve sto tece ono se i menja. :p

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Nisi čula za ovaj paradoks. Imam ih još mnogo, ali čemu sve?

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Scvrha teme nije bila navoditi sve znane i neznane paradokse vec objasniti ih iz svog ugla kao i razlog zasto oni uopste postoje...

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Ako pođemo od toga da je paradoks istinita tvrdnja koja vodi do kontradikcije ili situacije koja prkosi intuiciji, onda se svi pitaju zašto oni postoje. Znam za dosta psiholoških, ali filozofskih malo. Nisam o tome razmišljao na takav način, ali su mi interesantni. :) U uvodnom postu si rekla da navedemo paradoks. Meni je lepše kada mi neko navede, a ja se onda mučim da ga bar malo rastegnem. :p

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
To nije paradoks, to je laž. Stemis, ko je izučio dobro Aristotela, Platona i Sokrata, dosegao je "plafon" u filozofiji, ali neko iako nešto pročita, ne znači da je to i razumeo. ;) Trebaće nama mnogo vremena provedenog uz takve umove da bi nešto tako lako shvatili.
Odo ja da nahranim svinje. :zbunjen:

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Nadam se da Stemis nije uvređen porukom? Nije bilo ništa lično.

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Trenutno imam lucidne trenutke, sve je u redu. :laugh:

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Kada imate tvrdu stolicu duže sedite za razliku od meke stolice. Možda nije paradoks u pitanju, ali je nelogično. :p

Insajder

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
05.04.2013.
Broj reagovanja
2.181
Horoskop
Ovan
paradoks je recimo prostor i vreme
vreme ne postoji bez prostora jer nema na šta da deluje, ali prostor se rađa iz vremenske 'čaure'

Vrh Dno