• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

“pametna” viljuška

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Konstruisana “pametna” viljuška za bolje konzumiranje hrane


viljuska.jpg


Ova ‘’pametna’’ viljuška pod imenom ‘’HAPIfork’’, koja određuje idealan vremenski razmak između dva zalogaja, predstavljena je na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike – CES (Consumer Electronics Show) u Las Vegasu.
Viljuška funkcioniše tako što, ako je prekratak razmak između dva zalogaja, šalje slabije vibracije praćene svetlosnim signalom, čime se osoba koje jede upozorava da uspori, bez prekidanja obroka ili razgovora. Ona bi na taj način mogla da omogući gubitak telesne težine, olakša varenje i spreči gorušicu.
Prebrzo konzumiranje hrane ima za posledicu višak kilograma i loše varenje, ali iako je to poznato, ponekad je teško usporiti u čemu treba da pomogne ova ‘’pametna‘’ viljuška...

više na str:
http://www.muskimagazin.com/2013/01...a-viljuska-za-bolje-konzumiranje-hrane-video/
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.805
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
:laugh:
Kod mene bi nonstop vibrirala.
 
Vrh Dno