• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Otkrijte koji ste tip

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Pronadjite koji ste tip: proljetni, ljetni, jesenji ili zimski
images
images
images
images

Proljetni

Kosa
Svijetlo plava do svijetlo smedđa, crvenkasto-plava sa zlatnim sjajem.
Oči
Boje mora, tirkizna, mješavina više nijansi, ali ne sive boje.
Ten
Svijetal i nježan ten sa zlatnom podlogom.

Ljetni

Kosa
Srednje plava do srednje smedđa kao i pepeljasta.
Oči
Sivo-plave, sivo-zelne i sive.
Ten
Svijetal sa nijansom roze boje.

Jesenji tip

Kosa
Srednje smeđa do tamna, crvenkasto-smeđa i boja kestena.
Oči
Zelene, smedđe, mješavina zeleno-smeđe.
Ten
Boja slonove kosti sa laganom brončanom podlogom.

Zimski tip

Kosa
Tamno smeđa i crna.
Oči
Smeđe-crne, čelicno plave, sive
Ten
Vrlo svijetal, pomalo rozkast ili čak sa nijansom boje masline.

Ako ste prepoznali koji ste tip onda pogledajte preporuke:

Proljetni tip

Vama pristaju svijetle i tople boje, kao sto su kremasto-bijela, boja kajsije i boja zelene jabuke.Ako volite tamnije tonove, onda je to boja čokolade ili ljubičasto plava.
Make-up isto treba da bude u toplom tonu kajsije sa ružom boje breskve. Stoga smijete izrazito namazati usne.

Ljetni tip

Pastelni tonovi stoje vam odlično. Tamno plava, zelena, siva, a od svjetlijih boja, boja vanilije. Nosite traperice.
Make-up neutralne bež boje, bez žuckastih tonova. Svi hladni tonovi šminke vam pristaju. Roza ruž, moze i izraženiji.

Jesenji tip

Svi tonovi zemlje i prirode vam dobro stoje. Nabolje nugat smeđa i petrolej plava. Kombinicaija smeđe i zelene je odlična. Od svjetlijih nijansi zlatno bež i boja cimta.
Make-up podloga treba biti toplih boja zemlje. Zlatno narančasti i brončani ruž. Izbjegavajte boju ciklame i lila.

Zimski tip

Vama stoje sve vrste zarkih i izrazitih boja, kao kombinacija plave sa bijelom i crvenom, Crno bijle kombinacija ili narocito crno roza boja vam pristaje, kao boja višnje. U svakom slučaju konstrast boja vam odgovara.
Našminkajte izrazito ili oči ili usne, ali ne oboje. Ako uopće rumenilo onda u boji ruža. Izbjegavajte žuckaste tonove.

Moguće da nekima ovi sitni savjeti pomažu u odabiru, ali ja mislim da ih ne treba uzeti doslovno i ograničiti se prema njima, jer ipak je ono u čemu se najbolje osjećamo najljepše je i nositi.

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Ja sam jesenji tip, ali njihove savete za šminku neću prihvatiti. :D

anuška

Poznata ličnost