• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Oskar Pistorijus - Blade Runner

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.805
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Oskar Pistorijus zapušio je usta svima koji su osporavali i samo njegovo pravo da se takmiči na Olimpijskim igrama, tako što se plasirao u polufinale trke na 400 metara. Pistorijus, kome su amputirane obe noge, je verovatno najpoznatiji sportista sa hendikepom na svetu.
Južnoafrička atletska senzacija Oskar Pistorijus, koji je prvi atletičar bez obe noge koji se takmiči na Olimpijskim igrama, završio je kao drugi trku u kvalifikacijama na 400 metara. Pistorijus je bio iza Dominikanca Lugvelina Santosa, a ispred Rusa Maksima Dildina.
slide.jpg
Sva trojica su prošli u polufinale, zajedno sa nekolicinom atletičara koji su završili na četvrtom mestu, ali sa najboljim vremenom.
Pistorijus tako nastavlja da diže prašinu, jer je i samo njegovo učestvovanje na Igrama predmet velikih polemika.
oscar-2.jpg

Dobri rezultati samo će podgrejati dilemu koja glasi - da li uopšte treba dopustiti atletičaru sa tako ozbiljnim hendikepom da se takmiči na Olimpijskim igrama, ili bilo kom drugom većem takmičenju.

Izvor: http://www.rts.rs/page/sport/sr/London-2012/story/1982/Vesti/1151312/"Blejd raner" u polufinalu.html

Evo jednog snimka za one koji Oskara nisu videli kako trči:

Dilema zaista postoji, jer mnogi smatraju da je on u prednosti zbog ovih nastavaka koje ima. Drugi pak smatraju da bi njegovo onemogućavanje bila diskriminacija hendikepiranih osoba.
Mislim da su i jedni i drugi u pravu. Ne znam...
 
Vrh Dno