• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Omiljeni citati poruka sa foruma

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.772
Broj reagovanja
16.892
Horoskop
Ovan
Tema je posvećena omiljenim citatima poruka sa foruma. Molim vas da citat poruke prenesete sa linkom, dakle preko opcije Citirati ili Odgovoriti, a potom sve to kopirate u ovoj temi.
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.772
Broj reagovanja
16.892
Horoskop
Ovan
Opel Corsa, 98-o godište, nema servo, benzinac... Preselila je nas troje na tri različite opštine grada, vozila je hitne slučajeve na operacije karotida, bešike i slepog creva, ne mogu ni sabrati koliko tereta (raznog) je nosila do placa i nazad; kad zariba, gleda uviđavno da to bude u blizini nekog automehaničara. Krali su joj tablice, mučki je udarali noću na parkingu, ispisivali na njoj grafite, čupali joj retrovizore, jedanput je i pauk odneo, al ne da se to. Opel je to.
Još bih ja nju vozila, samo kad bi mi dopustili da je registrujem...:(
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.772
Broj reagovanja
16.892
Horoskop
Ovan
U stvari, nemam više iluzija: korov je neuništiv.

Ja sam bila umišljeni entuzijasta; posle decenija nadmudrivanja sa korovom odajem mu javno priznanje za upornost u egzistencijalnoj borbi za opstanak, kao i za kreativne strategije plitkozemljišnog mrežastog širenja. To što ga ne vidite na površini, ne znači da se već sutra neće pojaviti. Dok naivno likujete u sebi gledajući ogolelu zemljanu površinu, zubača (najokorelija korovska trava) je već umrežila svoje nove izdanke samo 5 cm ispod površine. I lukavo vreba trenutak vašeg najvećeg slavodobitnog zadovoljstva da brzinom svetlosti osvoji izgubljene teritorije i dodatno ojača svoje redove.

(Iz moje nove knjige "Filozofija korova", prošireno i dopunjeno izdanje 2020 😂)
 

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Poruke
8.988
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Sve što je veća muka nego prijanje ukazuje na to da u nečemu ne uživamo i da ulažemo napor koji nas više troši nego što nas celi ono što pokušavamo sačuvati. Ako ne ide, bolje je sam sa sobom porazgovarati kao sa zrelom odraslom osobom, staviti na tasove vage „Za“ i „Protiv“ i preseći.
Sebičnost u vezi više vidim kao potrebu konzervacije koja se najčešće javlja na samom početku kada je zanos najjači i kada strast bukti. Sve dalje od toga ipak iza sebe ima dozu nesigurnosti.
Daću banalan, ali vrlo očigledan primer loše sebičnosti. Muškarac osvoji prelepu devojku/ženu, a potom je zatvori u kuću da u njenoj lepoti ne bi uživao niko osim njega. Zapravo da ona slučajno ne bi ugledala bolju priliku nego je on.

P.S Mogla bih pola postova od Icy citirati, jedan od mojih najdrazih forumasa. Steta sto odavno nije aktivna.
 
Vrh Dno