• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Odmor u neobičnom smještaju

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Neobični hotelski smještaji:

Odmor u ćeliji za 10 funti ili na dnu mora za 500 dolara

hoteli_534529S1.jpg


Dugoočekivano putovanje na vašu lokaciju iz snova se približilo. Koferi su spakirani i nestrpljivo očekujete polazak. Konačno stižete na odredište i ulazite u hotelsku sobu koja je na vaš užas toliko bezlična i sterilna da vam razina oduševljenja odmah pada. No, stvarno nema potrebe da vam staromodno uređenje hotelske sobe pokvari odmor.

Kućice u prašumi

Donosimo vam pregled najneobičnijih i najzanimljivijih hotela i hostela koje su uredili i osmislili kreativci diljem svijeta. Ne možete ni zamisliti na kakvim se sve mjestima nudi smještaj. Ako se želite osjećati zaista posebno, možete spavati u starim dvorcima, palačama ili muzejima.
Za bijeg od svega možete birati među brojnim svjetionicima, vjetrenjačama, usamljenim oazama ili kućicama na drveću usred prašume. Ako vam ni to nije dovoljno izolirano, zaronite pod more gdje vas čeka potpuno novi svijet koji možete promatrati kroz prozor svoje podvodne sobe ili pobjegnite u podzemnu špilju uređenu poput najluksuznijeg hotela.
Ako pak želite biti u pokretu čak i kada spavate, možete odabrati sobu u jedinom hotelu na svijetu koji se vrti. Zimske blagdane ovaj put mogli biste provesti u igluu, u kojem je apsolutno sve izrađeno od snijega i leda, ili iznenaditi najmlađe odlaskom u neki od tematski uređenih hotela inspiriranih bićima iz mašte punih zmajeva, patuljaka i vila.
Spavanje u wigwamu

Ima i hotela gdje je sve u znaku automobila, ili su sobe zapravo tramvajski vagoni. Spavati možete i u pravom indijanskom wigwamu, ili iskusiti kako je to biti osumnjičen i unajmiti zatvorsku ćeliju u nekoj staroj kaznionici ili sudu. Ekološki osviješteni mogu spavati u sobi smještenoj ispod slapa ili u primitivnim šumskim kolibicama. Mogućnosti su stvarno beskrajne.
Iglu selo

Adrian Günter sagradio je prvi iglu 1996. kako bi u potpunosti uživao u snijegu. Zbog velikog interesa 2007. otvorio je “Mali bijeli svijet” sastavljen od sedam sela u Andori, Švicarskoj i Njemačkoj.
iglu_534467S0.jpg

Otvorena su od Božića pa dok se snijeg ne otopi. Noćenje u toploj vreći za spavanje na prostirci od ovčje kože pod snijegom stoji 400 švicarskih franaka. Tu je i crkva s oltarom i krstionicom od snijega. U svakom igluu temperatura je oko +4 stupnja, a za hrabrije na raspolaganju je i jacuzzi.
Jules Undersea Lodge i Silvermine Underground

Spavanje pod zemljom ili vodom može zvučati zastrašujuće. No, ne i u ovim hotelima. Do Jules Undersea Lodgea na Floridi gosti mogu stići jedino ako zarone 6,5 metara ispod površine mora i za to izdvoje 500 dolara po noćenju. Silvermine Underground je bio švedski rudnik srebra i nalazi se 155 m pod zemljom. Gosti mogu uživati i u ljepoti podzemnih jezera.
voda_534468S0.jpg

Martello toranj

Najveća i najsjevernija Napoleonova utvrda na obali Aldeburgha u Ujedinjenom Kraljevstvu. Obnovljena je po najvišim standardima 1971. Iako su sobe odvojene od dnevnog boravka, akustika je toliko dobra da noću možete razgovarati sa svojim susjedima i vrlo dobro čuti valove koji se razbijaju o vanjske zid.
toranj_534469S0.jpg


The Atomium

Simbol Buxellesa sagrađen 1958. predstavlja 9 atoma željeznog kristala povećan 165 bilijuna puta. Svaka od tih 9 blistavih kugli ima promjer 20 metara. Jedna je uređena za školske grupe, pa djeca mogu prespavati u manjim kuglama koje vise sa stropa i simboliziraju kapi kiše te im pružaju nezaboravan pogled na grad. Danju se odvijaju edukativne radionice. Prihvaća 10 do 24 djece po cijeni noćenja od 50 funti.
atom_534470S0.jpg
 

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
inShareClink 78

Prije 200 godina londonska sudnica danas je postala duhoviti hostel u kojem za 10 funti po krevetu možete spavati u zatvorskim ćelijama. One su zaštićene kao engleska baština i još imaju originalne dijelove poput teških vrata ili rešetaka na prozorima. Sudnice su preuređene u dnevni boravak i internet zonu, a Dickens je navodno dijelove ‘Olivera Twista’ bazirao upravo na vlastitim iskustvima dok je ovdje radio kao zapisničar.
clink_534471S0.jpg

La Balade des Gnomes

Želite spavati sa sirenom u vlastitom jedrenjaku ili u trojanskom konju u potpunosti izrađenom od drveta? Možda vas više privlači noćenje u naselju patuljaka gdje potok sa zlatnim ribicama teče kroz vašu sobu? Ovaj belgijski hotel je kao stvoren za vas. Maštoviti arhitekt Mr Noël odlučio je kroz 10 neobično uređenih soba ispričati 10 različitih priča iz različitih dijelova svijeta. Cijena noćenja je 145 eura.
La-Balade-des-Gnom_534472S0.jpg

Nature Observatorio

Kućica na drvetu u tropskoj šumi Costa Rice s pogledom na Karibe. S prvog kata u radijusu od 360 stupnjeva možete promatrati džunglu i Karipsko more udobno zavaljeni u ljuljačku. Tu su i dvije dvokrevetne sobe, a 30 metara iznad nalazi se opservatorij na koji se penjate malim dizalom. Zalihe kišnice dovoljne su za funkcioniranje moderne kupaonice. Cijena noćenja u ovoj ekološkoj nastambi je 150 dolara.
nature_534473S0.jpg
 

Marjan

Poznata ličnost
Učlanjen(a)
15.01.2012.
Poruke
105
Broj reagovanja
61
Horoskop
Vaga
Odličan članak!
"Nature Observatorio" za neke muško-ženske aktivnosti - izvrstan! :D
 

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Hvala.
Zaista je lepo. Meni se dopada Marttelo toranj.
 

lutalica

optimista sa iskustvom
Starosedelac
Učlanjen(a)
12.08.2012.
Poruke
756
Broj reagovanja
614
Horoskop
Rak
Jules Undersea Lodge i Silvermine Underground
Meni ovo izgleda najprivlacnije.... za sta god....:p
 
Vrh Dno