• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Ode Nasa

saska

penelopa
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.04.2010.
Poruke
9.398
Broj reagovanja
659
Javite Đuri da blokira aerodrom
13590.jpg
Ako i vi imate nekog šanera od koga kupujete brendiranu odeću, mobilne telefone i računare dobro pazite šta će imati u ponudi.
Inspektor američke svemirske agencije NASA je saopštio da je ovoj agenciji ukraden prenosivi računar. Ne bi tu bilo ništa neobično da se na njemu ne nalaze instrukcije za upravljanje Međunarodnom svemirskom stanicom.
To znači da je svemirski program prepušten na milost i nemilost hakerima, koji mogu da preuzmu kontrolu.
Ovaj laptop je jedan od 48 uređaja koji su iz NASA-e ukradeni od 2009. do 2011. godine. Izgleda da ne vode baš mnogo računa o bezbednosti tamo.
Na preostalim ukradenim ili izgubljenim kompjuterima su bili brojevi socijalnog osiguranja zaposlenih kao i poverljivi podaci o NASA-inim programima Constellation i Orion.
Predstavnici agencije kažu da je moguće da se zbog ovoga pojave zastoji u određeni programima.
Pa ovo ni Ilija Čvorović ne bi smislio..:kul:
 
Vrh Dno