Obrazovani i obavezno pametni

Boki

Suspendovan nalog
Član
Obrazovani i obavezno pametniji


Da li vi mislite da je znak pameti to što je neko (formalno) obrazovan? Ili je znak čega drugog?
Da li ste imali neprijatnosti ovog tipa - da vam ma ko, očito neotesan, nevaspitan, plitak, pa i jasno gluplji od vas - natakne na nos svoj viši obrazovni nivo?

Da li vam se događalo da vi, sa nekim sasvim drugim obrazovanjem, znate u tom polju znanja više od onog koji vas omalovažava?

Šta radite u takvim situacijama?
 

Boki

Suspendovan nalog
Član
Jednom sam bio šokiran, kada sam u razgovoru sa jednom profesorkom saznao da ona nema potpuno znanje iz svoje oblasti. Tako da sam bio doveden u neprijatnu situaciju da ispravim njene greške pred drugima. Jednostavno ne mogu da klimam glavom na nešto što nije tačno samo iz razloga jer je neko obrazovaniji od mene ili na takvom položaju. Postidela se malo, obrukala, ali nije bila ljuta na mene.
 

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Član
Ako smem da pitam koja oblast je u pitanju bila? Mada verovatno bih rekla isto u svakom slucaju, a to je da na osnovu toga ne bi trebalo da oredis da li neko zna svoju struku ili ne. Zasto? Jednostavno znanje se mora obnavljati i nemoguce je ono sto naucis tokom studija citav zivot 100% zadrzati u glavi. Neke stvari se i zaborave. Tako da moguce da je zena u tok kontekstu i pogresila. No, svakako da ima i onih koji urpskos svojoj formalnoj diplomi ne mogu se pohvaliti znanjem iza nje.
 

Boki

Suspendovan nalog
Član
Nije smela da pogreši, držala je čas, a ja sam bio prisutan. Anatomija i fiziologija, ne sme da greši, to je vrlo precizna stvar, a mora da se studentima objasni. To je ne opravdava iz razloga jer to predaje svake godine iznova i iznova. Zapela je kod jako teške stvari, zato sam i posumnjao da nešto nije ni ona ukapirala kako treba. Ko zna koliko je to što ne zna izbegavala godinama unazad. To mora da se zna.
 

Gđa Blejz

Izmišljen lik
Član
Ljude delim na dobre i glupe. Ovi glupi nisu loši, samo su glupavi da bi shvatili važnost dobrote. Niko nije pametan, žao mi je ovnići! :p

(obrazovan ili ne to je relativno)
 

Beba

Poznata ličnost
Član
Ma ne, nema to veze...ima do bola pametnih osoba koje nisu imale priliku da se obrazuju. Mislim čak da više ima onih obrazovanih koje možeš preveslati u svakom momentu.
Danas postoji fenomen napretka tehnologija do te mere ,da mnogi pametni i obrazovani padaju na testu...naročito kada su u pitanju starije generacije.
 

laganini

Suspendovan nalog
Član
..ne brkajte intelekt i pamet..pamet se stiče obrazovanjem u glavnom..naravno da ima iznimki..:whistling:
 
Vrh Dno