• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Obolela Irkinja traži od suda pravo da umre

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Irkinja koja boluje od multiple skleroze i nalazi se u krajnjem stadijumu te bolesti nije dobila na sudu "pravo da umre", jer je sud odbacio njen zahtev da se njenom dugogodišnjem partneru dozvoli da joj pomogne da okonča život.

303373mari-fleming-jutju.jpg


Meri Fleming (59), bivša profesorka univerziteta koja je potpuno paralizovana, prošlog meseca na sudu je zatražila da se njenom partneru dozvoli da joj pomogne da umre, ali je Visoki sud u Dablinu taj zahtev odbio.

Ovo je prvi put da se ovakav slučaj razmatra u sudu u Irskoj, većinskoj katoličkoj zemlji, gde je za eutanaziju predviđena zatvorska kazna do 14 godina....više na stranici:

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/362048/Obolela-Irkinja-trazi-od-suda-pravo-da-umre
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.831
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Ja sam apsolutno da se ljudima dozvoli eutanazija. Naravno, pod strogo određenom procedurom...
 

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
I ja.... mislim da treba odobriti izvesnim ljudima da završe makar na jedan human način svoj život... ako već možemo da uradimo našim ljubimcima, što je veoma pozitivno, da im olakšamo muke, možemo i ljudima kojima je i onako dosta bolesti.....
 
Vrh Dno