• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Obeleženi Dan i slava Republike Srpske

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.926
Horoskop
Blizanci
Svečanom akademijom obeležen Dan RS i krsna slava. Narod Srpske smogao snage da prevaziđe sve teškoće, svestan potrebe njenog stvaranja i očuvanja – poručio Milorad Dodik

rs-krsna-slava620x0.jpg

Osveštanje slavskog kolača

BANJA LUKA - Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik istakao je danas na svečanoj akademiji povodom Dana i krsne slave Republike Srpske da je Srpska stabilna i jača nego što je bila pre nekoliko godina i pozvao na jedinstvo oko ključnih nacionalnih interesa.
"Ne moramo se slagati u svim detaljima i metodama, jer to je normalno u parlamentarnim demokratijama, u kojima se vlast dobija i gubi na izborima, a ne na ulici", rekao je predsednik RS i pozvao na "visok stepen jedinstva svih relevantnih političkih i društvenh faktora u pogledu ključnih društvenih, republičkih i nacionalnih interesa".

Dodik je rekao da Srpskoj nikada nije bilo lako, ali da je narod smogao snage da prevaziđe sve teškoće, svestan potrebe njenog stvaranja i očuvanja.
"Želimo da Republika Srpska bude večna na dobrobit srpskog naroda i svih građana koji u njoj žive. Želimo da Srpsku sačuvamo za naše potomke, koji nikada ne smeju zaboraviti žrtve podnesene u njenom stvaranju, i da ih se sećaju sa zahvalnošću i dužnim poštovanjem", kazao je Dodik.....

više na:
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:414050-Obelezeni-Dan-i-slava-Republike-Srpske
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.772
Broj reagovanja
16.892
Horoskop
Ovan
Čudi me da se kod nas nisu setili da slavimo državnu slavu.
 
Vrh Dno