• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

O Srbima, vrbama, Hrvatima i ostalom ...

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Poruke
3.405
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
Ukinuta osuđujuća presuda za postavljanje transparenta "Srbe na vrbe"

Županijski sud u Splitu ukinuo je presudu protiv Antonija Vujčića koji je osuđen na četiri meseca zatvora za postavljanje transparenta "Srbe na vrbe, nikad zaboravit, nikad oprostit" na ulazu u Split 2010. godine.
164831_1015-split-foto01-fonet_f.jpg

Transparent je dočekao srpsku Dejvis kup reprezentaciju u leto 2010. godine
Ovaj transparent dočekao je srpsku Dejvis kup reprezentaciju u leto 2010. godine, a Vujčića je opštinsko tužilaštvo optužilo za širenja rasizma.Županijski sud u Splitu ne želi da Vujčiću više sudi Dinko Mešin, koji ga je osudio na zatvorsku kaznu, i presuda je vraćena na ponovno suđenje jer viši sud smatra da nema dovoljno dokaza da je optuženi postavio plakat na nadvožnjak kod Pujanki.

Predmet je vraćen na suđenje drugom sudiji, a sudije Županijskog suda procenile su da sudija Mešin neće promeniti svoju odluku. Prihvaćena je odbrana Vujčića da je slučajno prolazio pored garaže u kojoj je plakat izrađivan i da je samo fotografisao, a da sa izradom i postavljanjem nema nikakve veze. Fotografije su pronađene u njegovom mobilnom telefonu.

Neshvatljivo je da bi neko, ko u najstrožoj tajnosti izrađuje takav transparent, nekome potpuno nepoznatom dopustio da napravi fotografije, zaključio je sudija Mešin i Vujčića osudio na četiri meseca zatvora.

Branilac Jadran Frančeski u žalbi Županijskom sudu napisao je da je ovo prvi slučaj da se na području Splita neko procesuira zbog slogana "Srbe na vrbe", navodeći da je pola Hrvatske pre 15 godina bilo ispisano takvim parolama, a da Državno tužilaštvo na to nije reagovalo.

Frančeski je, između ostalog, napisao da ime autora krilatice, ustaškog ministra Mile Budaka, i dalje nije uklonjeno sa ulica i trgova. Županijski sud naložio je novom sudiji da ispita lica koja su izradila plakat. Budući da nema lica koja su to učinila, pošto je Vujčić jedini optuženi, ostaje nejasno kako će sudija to uraditi, navodi hrvatski portal "indeks.hr".

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/30...uda-za-postavljanje-transparenta-Srbe-na-vrbe
Dajem potpis na to da će koliko sutra Čedomir Jovanović ovo osuditi ... on mi prvi pao na pamet jer on je tako principijelan u osudi ratnih zločina i genocida ......ovog/onog ... prosto zna se iz kog perioda ovaj natpis datira u zemlji u kojoj ako danas okačiš srpsku zastavu na crkvu popiješ "kaznenu prijavu" .....
 
Vrh Dno