• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

O slobodi

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Broj reagovanja
11.266
Horoskop
Ovan
Obratila sam pažnju samo na pogrešno napisano ime onoga ko je pisao poruku. Ovo drugo sam nesvesno napisala, samo nisam znala da je to baš tako strašno i da se zato kažnjava. Žao mi je!!!
Zaista je bilo spontano, izvini Stemis !!!

Poslednja izmena:

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Nisam ni sumnjao da je drugačije. Sve ostalo sam ti već objasnio, nesporazum... :) Nikada nisam krio svoj identitet u nekoj većoj meri. Jer da jesam, izmenio bih tvoju poruku. Oprosti mi, ja sam kriv.

Hirohito

Novajlija
Učlanjen(a)
28.10.2015.
Broj reagovanja
15
Horoskop
Nije određen
Sve sto je živo teži za slobodom,
a ipak je svako biće zaljubljeno u
svoje okove.To je prvi paradoks
i nerazvešiv čvor naše prirode.
Naravno da (uglavnom) svako živo biće teži za slobodom ali se ne bih složio sa mišljenjem. Neka živa bića, jednostavno, zavise od drugih, te svoju slobodu menjaju za zadovoljstvo onih, koji ih drže u životu.
To što zoveš okovima je odgovornost. Odgovornost su "laki okovi" ako imaš karakter i stav.

T

Tihi Don

Gost
Da li je sloboda pevala, kao sto su suznji pevali o njoj.

T

Tihi Don

Gost
Neka živa bića, jednostavno, zavise od drugih
Ako zavisis od drugih ona nisi slobodan.

te svoju slobodu menjaju za zadovoljstvo onih, koji ih drže u životu.
Zasto bi iko menjao slobodu za zadovoljstvo, sto prizilazi iz tvoje konstatacije da nasa sloboda, koju menjamo za zadovoljstvo zavisi od necije dobre volje koja ih ,, drzi u zivotu ,,

Odgovornost su "laki okovi" ako imaš karakter i stav.

Laki okovi, brate nema lakih okova. Okovi su okovi, i kad imas karakter i stav.
A kakvi su ,,okovi ,, ako nemas karakter i stav

Hirohito

Novajlija
Učlanjen(a)
28.10.2015.
Broj reagovanja
15
Horoskop
Nije određen
Ako zavisis od drugih ona nisi slobodan.

Zasto bi iko menjao slobodu za zadovoljstvo, sto prizilazi iz tvoje konstatacije da nasa sloboda, koju menjamo za zadovoljstvo zavisi od necije dobre volje koja ih ,, drzi u zivotu ,,

Izvlačenje iz konteksta je prljava rabota.

Laki okovi, brate nema lakih okova. Okovi su okovi, i kad imas karakter i stav.
A kakvi su ,,okovi ,, ako nemas karakter i stav

Ako su pod navodnicima, to nešto znači. Ako ne znaš, guglaj. Ako ne znaš ni šta je odgovornost i kako da se nosiš sa njom, tu ti ni gugl ne može pomoći. Isto kao i za prvog, ne izvlači iz konteksta.

Slobodan možeš biti isključivo ako nemaš nikoga o kome ćeš voditi računa. U fizičkom smislu a delom i psihičkom. Ne znam kako je kod Vas ali moj mozak nikada ne spava.
Najviše sam rob samog sebe a isto tako i slobodan od samog sebe.
"Pravu slobodu" u nekom smislu, niko od nas nema. Možemo je stvoriti samo u svojim glavama i to kada palamudimo na ovakvim temama.

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.559
Horoskop
Ribe
Slobodan možeš biti isključivo ako nemaš nikoga o kome ćeš voditi računa.
Možeš biti slobodan onoliko koliko ti okolnosti dopuštaju u fizičkom smislu a emotivno i duhovno onoliko koliko želiš i smatraš da je u skladu sa tvojim moralnim načelima. Pojašnjeno, ne moraš uopšte biti odgovoran u svojoj slobodi, (prema deci, porodici, drugim bićima...) moralni okovi su ti koji nam uskraćuju slobodu i nameću odgovornost i razlikuju se od ososbe do osobe. Ne mislim da je sloboda odgovornost, moral je odgovornost.

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Broj reagovanja
11.266
Horoskop
Ovan
Sloboda je traganje za sopstvenim dobrom na sopstveni način. Pod uslovom da ne sprečavamo napore drugih da čine to isto.
Naravno opet definicija.

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Broj reagovanja
11.266
Horoskop
Ovan
Sedim na terasi i vraćam se na stare postoje i dodjoh do ove teme.
:banghead: Ovde mi prsti brži od mozga i prekrših pravila, dajući slebi slobodu.
Poneo me život, komentari, a ja volim slobodu kao i svi...Ništa loše...samo se prisetih...
Uvek sam bila dobar učenik ali ovde sigurno pravilnik nisam dobro naučila ili sam pustila mozak na pašu... Pozdrav za mog dragog prijatelja:)

Vrh Dno