• Dobrodošli na Ćaskanja. Ćaskanja forum je Internet zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Opuštena atmosfera i dobra zabava je ono po čemu smo prepoznatljivi. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija, tema... Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se ili se prijavite sa Vašim nalozima na društvenim mrežama. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. Pridružite nam se!

Novi život

Beba

Domorodac
Domorodac
#1
Bila je to kuća u kojoj se znao red...pre svega u onim periodičnim ali bitnim dogadjanjima. Za pohvalu zaista jer puno ih je koji ga ne znaju ili ne poštuju...
S druge strane sav taj red je često bio propraćen burno, pomalo neprimereno...
Navikli .
Bilo je ...
Ne tako davno.
Danas nije tako, mislim, i dalje se zna i poštuje red ali razlika je u načinu ponašanja, mnogo više je pristojnosti i umerenosti.
Velika je to sreća...
Tog dana desio se preokret u životima ukućana te sada već "bivše" kuće. Žao mi je što ta reč bivša postaje stvarnost ali tako je.
Preokret je zahtevao poštovanje reda...Baš onako kako običaj nalaže, primereno situaciji koja se dešava sve je ispoštovano na gotovo besprekoran način.
Način koji dozvoljava iskakanja iz svakodnevnice, ali sa puno odgovornosti prema sebi i drugima uz vrcanje emocija na različite načine koje su bile podloga celog dogadjaja.
I tako se još jednom ispoštovao red ali na sasvim drugačiji, bezbrižniji i mirniji način.
Konačno, žive novi , sasvim bezbrižan život i dalje poštujući red koji zahteva život!