• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Novi zakon o saobraćaju – vožnja sa nula promila

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Radna grupa eksperata sprema nacrt zakona koji predviđa veću odgovornost putara, potpuno trezne vozače i dozvoljeno parkiranje na trotoaru.

novo.jpg


Posle nešto više od tri godine prilagođavanja i primene novih propisa u saobraćaju od decembra 2009. godine, kada je usvojen važeći zakon o bezbednosti u saobraćaju, građane Srbije očekuje potpuno nov zakon. Ministarstvo saobraćaja navelo je u jučerašnjem saopštenju da će radna grupa za izradu nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja, umesto izmena zapravo pisati potpuno nov zakon, jer je, prema njihovom mišljenju, potrebno promeniti više od 20 odsto odredaba u važećem zakonu. Planirano je da nacrt novog zakona o bezbednosti u saobraćaju bude završen najkasnije 1. decembra ove godine. Predlagač zakona biće Ministarstvo saobraćaja, što je novost jer je prethodni predlagao MUP Srbije.
Profesor Milan Vujanić, šef odseka za drumski saobraćaj na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu i šef radne grupe za izradu novog zakona o bezbednosti u saobraćaju rekao je juče za „Politiku” da će se najnovije izmene odnositi na odgovornost putara u saobraćajnim nesrećama i finansiranje bezbednosti saobraćaja. Pored toga, biće uvedena i takozvana nulta tolerancija na alkohol u krvi, odnosno sadašnja dozvoljena 0,3 promila biće svedena na nulu. Jedna od važnijih, olakšavajućih izmena je da će biti dozvoljeno parkiranje na trotoaru....

više na str:
http://www.politika.rs/rubrike/Hronika/Novi-zakon-o-saobracaju-voznja-sa-nula-promila.lt.html
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.831
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
A svetla?
 
Vrh Dno