• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Novak Djokovic

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Mislim da Novak više nikada neće biti broj jedan. Preveliko odricanje. Ne verujem da je spreman na to.

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Broj reagovanja
11.266
Horoskop
Ovan
Samo jedna rečenica o podršci susjedima, kolegama sportašima, bila je dovoljna da se Nole od junaka pretvori u - izdajnika. Zbog te jedne rečenice dio Srbije napao je svog, do tada, apsolutnog junaka. Čovjeku kojem su do jučer skandirali, ne mogu oprostiti da na Svjetskom prvenstvu navija za Hrvatsku.

Naravno, ovo pričamo za jedan, uvjereni smo, manji dio Srbije, ali iste one Srbije u kojoj predsjednik Aleksandar Vučić kaže da stišava ton na TV-u jer ne može podnijeti da srpski komentatori u prijenosima otvoreno navijaju za svoje susjede - Hrvate.

Novak nije dio te Srbije.

- Bravo, majstori! Svaka čast! Samo naprijed - napisao je Đoković na Instagramu Ivana Rakitića, uz fotografiju na kojoj Raketa i Modrić slave pobjedu protiv Rusije.

- Hvala, legendo - odgovorio mu je Rakitić.

I dok je dio Srbije napao Novaka zbog otvorene podrške Hrvatskoj, on je objasnio zašto će navijati za Vatrene.

- Sport priča univerzalni jezik, briše granice među ljudima, nadilazi razlike u vjeri, rasi, nacionalnosti, i to je ono što privlači ljude sportu. Zato ljudi svih generacija, a naročito mladi, gledaju na sportaše kao svoje idole, jer oni prolaze kroz iskušenja, žrtvuju se, i kroz sport ilustriraju životnu borbu - rekao je Đoković za Telegraf i dodao:
24ca65abf2fb58bb5116.jpeg

- Postoje sportske vrijednosti uz koje svi odrastamo. Naravno, svatko se drugačije odnosi prema njima jer je izuzetno važan utjecaj sredine u kojoj ste odrasli i u kojoj živite, okoline u kojoj radite, utjecaj ljudi koji su oko vas i koji vas podržavaju, kakvo ste obrazovanje stekli. To su faktori koji utječu na odnos prema njima, ali istovremeno postoje i neke univerzalne sportske vrijednosti koje svi prepoznajemo – fair play, poštovanje suparnika, uvažavanje sportskih pravila, posvećenost, pružanje svog maksimuma na sportskom borilištu. Mi smo, prije svega, ambasadori tolerancije.

Teško je nešto drugo dodati, osim, Nole, ljudino!

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.559
Horoskop
Ribe
Ali ja nisam sportista. I da komšiji crkne krava, pošaljite 02 na 3030

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Broj reagovanja
11.266
Horoskop
Ovan
Polufinalisti Izner i Anderson, odigrali najduži meč u istoriji Vimbldona...koliko su ono igrali, preko 6 ipo sati . Junačine, koja snaga , izdržljivost.
NOVAK DJOKOVIĆ I RAFAEL NADAL nastaviće svoj meč danas u 14 časova.
Njihov meč je prekinut sinoć po završetku trećeg seta koji je pripao Novaku. Nekoliko minuta pose 23.oo časa je prekinut meč jer je engleskim zakonom zabranjeno da se održavaju sportska okupljanja pose 23,oočasa.
Da li je Novaku ovo dobro došlo ili nije...Nadam se da jeste i da ćemo danas biti najsrećnija nacija na svetu:)

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Broj reagovanja
11.266
Horoskop
Ovan
Jos samo jedan korak NOLE bravo i za ovo danas...

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Niko nije ocekivao. Bas mi je drago zbog njega. :smug:
A njegove izjave... Veliki sampion, jos veci covek!

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Broj reagovanja
11.266
Horoskop
Ovan
Neverovatan smo narod. Lako precrtamo ljude, ne praštamo neuspehe i brzo stavljamo ad akta.
Kao i svako od nas, i Novak Đoković ima pravo da ima momente krize, minus faze
iz raznoraznih razloga. Posebno zbog toga, drago mi je beskrajno što je ponovo pobedio sebe i svoj trenutni pad. Vratio se u igru možda bolji neko ikada...

Novak Đoković je osvajanjem titule na Otvorenom prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država ostvario značajan skok na rang listi Asocijacije teniskih profesionalaca. Ovim uspehom obezbedio je treće mesto ATP liste!!!

JDek9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWkRnN01EQV8vM2Q1ZTVkOTQxODJlNmU4Zjc3NTc1Y2Y1MDV...jpg

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Svaka mu čast. Neverovatan je. A mršav je, kao civiluk!

Oljenka

Poznata ličnost
Učlanjen(a)
04.01.2019.
Broj reagovanja
243
Horoskop
Nije određen
djokovic99[1].jpg
MELBURN -
Prvi teniser sveta Novak Đoković i Francuz Luja Puj sutra oko 9:30, po srednjeevropskom vremenu, počinju polufinalni meč na Australijan openu.
Duel Đokovića i Puja treći je na programu na Rod Lejver areni, posle dva meča u dublu.

Biće to prvi međusobni meč svetskog broja jedan i 32. tenisera sveta, koji je plasmanom u polufinale u Melburnu napravio najveći uspeh u karijeri.
Pobednika u finalu čeka Španac Rafael Nadal posle ubedljivog trijumfa nad Grkom Stefanosom Cicipasom 6:2, 6:4 6:0.

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Zanimljivo je da Novak i Luka nikada do sada nisu igrali.

Oljenka

Poznata ličnost
Učlanjen(a)
04.01.2019.
Broj reagovanja
243
Horoskop
Nije određen
Volim i verujem u Noleta.I kada su ljudi posustajali verovala sam.I eto Nas Nole,proslavio nas je celim svetom.

Gagisha

Poznata ličnost
Učlanjen(a)
30.04.2019.
Broj reagovanja
205
Horoskop
Vaga
Premor je učinio svoje da Nadal pobedi i osvoji Rim.
Nema veze.
Sad mu vrati milo za drago na Roland Garosu.

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Ali je i Nadal odigrao jako dobro. Djokovic se čini predao pre meča. Možda da je imao malo više vere...

Gagisha

Poznata ličnost
Učlanjen(a)
30.04.2019.
Broj reagovanja
205
Horoskop
Vaga
Iako je izgubio 6:0 prvi set,drugi set je dobio i onda sam se ipak i malo ponadao da može da se vrati. Ali sa Nadalovim brejkom početkom trećeg seta,sve nade su pale u vodu.
@Stemis, slažem se. Nadal je odigrao ipak vrhunski.

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Povredio se Nole. Koliko je frustrirajuce kada ne možemo da utičemo na neke stvari.

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Nole je diskvalifikovan sa US Opena. To već i vrapci znaju. Za razliku od većine u Srbiji, moje mišljenje je da je to zasluženo. Jasno je da nije postojala namera da gađa sudiju, jer bi u tom slučaju kazna bila izuzetno oštra. Nadam se da, pored diskvalifikacije sa ovog turnira, neće dobiti još neku kaznu zabrane igranja.

maki

Nindža
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.12.2015.
Broj reagovanja
2.231
Horoskop
Ovan
A Federer i onaj sa gaćama u dupetu nisu diskvalifikovani kad im se to dešavalo....Zasluženo? OK...Ali različiti aršini? Odluke prema imenu i prezimenu i odakle dolaziš?
Mene je oduševila reakcija Noleta posle saopštavanja odluke. Dostojanstveno, kao i uvek i kako dolikuje velikom igraču. Verujem i nadam se da će ga ovo samo ojačati i da će već na sledećem turniru pokazati da je iznad svega ovoga. Inat je nekada najbolja vrlina, a nije da nam fali :D

Vrh Dno