• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Notr Dam i mi

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Požar koji je gotovo uništio Notr Dam obradovao je prilican broj medija i građana u Srbiji. Moram priznati da se nama ništa ne događa slučajno. :(:( Veoma sam tuzan zbog požara u Notr Damu.

Живота

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
28.03.2019.
Broj reagovanja
2.047
Horoskop
Ribe
Ja to isto ne mogu da razumem, neko se raduje zato što je izgoreo Notr Dam?? Još kad počnu sa onim imbecilnim opravdanjima tipa "pa oni su nas bombardovali" "tako im i treba"... Da se razumemo, o NATO paktu mislim sve najgore ali katedrala Notr Dam je jedan od simbola hrišćanstva u Evropi, gradjena u vreme kada nije postojao ni NATO, ni EU ni Amerika ! Sećam se i oduševljenja kod pojedinih ljudi kada se dogodio 11.septembar!! Kod mene u firmi su tada ljudi bukvalno slavili (ne svi naravno ali dobar deo jeste) išlo se po pivo da se zalije taj "uspeh"... Radovati se tudjoj nesreći je nešto najsramnije što čovek može sebi da dozvoli! Inače danas se navršava tačno 20. godina od ubistva male Milice Rakić... slava nek joj je!

maki

Nindža
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.12.2015.
Broj reagovanja
2.231
Horoskop
Ovan
To je gubitak za čovečanstvo...kakva god rekonstrukcija bude urađena ipak je rekonstrukcija.....
osećam se kao i kad je Hilandar goreo....jadno....

Tihi

onaj što teče
Starosedelac
Učlanjen(a)
02.07.2017.
Broj reagovanja
1.250
Horoskop
Vodolija
U čast pobede i uspešnog proboja solunskog fronta zvonila su zvona Notr Dam-a u čast Srpske vojske

Tihi

onaj što teče
Starosedelac
Učlanjen(a)
02.07.2017.
Broj reagovanja
1.250
Horoskop
Vodolija
Da tačno tako , da nisu se oglasila možda prvi put u svojoj istoriji u čast Srpske vojske
Hvala pero u kosi

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.559
Horoskop
Ribe
Zar vi mislite da nešto što je simbol Pariza, Francuske i Evrope, da ne pominjem njeno veličanstvo katoličku crkvu (sve malim slovima), može da se upali tek tako? Ne postoje sistemi za gašenje požara, čuvari, višestruki monitoring? Pa nije to kokošinjac kod moje babe! I baš prigodno, sklonjene bronzane statue neprocenjive vrednosti. Dobro je, obzirom da bronza oće da se istopi na visokim temperaturama....I, gle opet čuda, za jedan dan skupljeno 600 miliona evra za obnovu katedrale.... Baš u vreme kada je započeto sa obnovom...Šta znam, nisam zlurada. Samo razmišljam na glas.
Interes. Sve je interes.
Ko je stariji, možda se seća da je isto tako "planulo" JDP u Beogradu. I sada imamo još lepše i starije pozorište. :)

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.559
Horoskop
Ribe
Evo, okrenuću i drugi obraz, samo neka mi neko preračuna koliko je to u SMS-ovima za bolesnu decu.

evrici.png

Живота

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
28.03.2019.
Broj reagovanja
2.047
Horoskop
Ribe
Ja sam lično u svoje ime uplatio 50 evra za obnovu Notr Dama, toliko sam imao... a ako danas Wolfsburg i Ajntraht odigraju nerešeno a Kvins Park dobije Derbi kaunti, u tom slučaju bi mogo da uplatim još 20 evra!

kad bi žena saznala da sam dao 50 evra za Notr Dam ubila bi me sve!:nailbiting:

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Evo, okrenuću i drugi obraz, samo neka mi neko preračuna koliko je to u SMS-ovima za bolesnu decu.

Pogledajte prilog 13274
Ovo jeste lep gest. I ne treba zaliti za tim novcima. Sasvim je druga priča naša socijalna i zdravstvena politika. Ali, ponavljam, to ne znaci da je taj novac uzet od pomoći za lečenje najteže obolele dece.

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.559
Horoskop
Ribe
Ali, ponavljam, to ne znaci da je taj novac uzet od pomoći za lečenje najteže obolele dece.
Donekle si u pravu. Ali smatram da zemlja koja se davi u socijalnim problemima ne može sebi da dozvoli da poklanja milion evrića. Ako je hteo da bude "plemenit" mogao je da priloži neku simboličnu sumu u skladu sa našim mogućnostima. A nemamo mogućnosti.
Protiv takvog bahaćenja novcem pobunili su se čak i sami Francuzi koji imaju daleko veća socijalna primanja, zdravstvenu negu itd... Msm, zato i imaju. Što se bune i bore za sebe. Za razliku od pomirljivih nas.
U pozadini ide ona stvar ..."haj, haj, nek ide, lanac i po livade..."

Vrh Dno