• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

NLO

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Ok, mislim da ove teme nema i mozda na prvi pogled deluje smesno, ali sad ozbiljno pitam...

Verujete li da smo sami u ovom univerzumu? Da li mislite da nigde ne postoje ziva bica, ma kog da su stupnja razvoja? Ako mislite da postoje, da li mislite da bi se susret sa njima fatalno po nas zavrsio ili bi to moglo biti i dobro?

Pri tom, ne obazirem se na raznorazne senzalisticke objave vidjanja nlo-a i pobijanja istih ( a imam citavu teoriju zasto se uvek pobiju takve stvari )....

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Verujem da nismo sami, a pobija se njihovo postojanje, jer šta će onda popovi reći?
Šta bi se dogodilo da se pojave? Pa ako su zaostali u odnosu na našu tehnologiju, onda neće skoro doći, a ako imaju bolju, onda nisu blesavi da se sa zemljanima druže. U svakom slučaju, ako bi im prirodni uslovi odgovarali za život, a njihova bara je mala, ne sumnjam da bi bilo gužve.

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Da, kljucna recenica koju si rekao zasto se pobija njihovo postojanje. I ne samo oni. Vec bi se citav sistem po kom pociva ljudska rasa urusio.

Inace od onih sam koji cvrsto veruju da postoje. I to i u naprednijem i u nazadnijem obliku od nas. Smesno bi bilo da verujemo da smo vrhunac zivota u beskonacnom univerzumu.

Sto se tice svih onih silnih NLO-a koji su se u medijima pojavljivali, ja verujem da je bar 0.01 % istinit.

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Baš sam iznenađen što je Skali započela ovakvu temu! :genije:

Nismo sami, mislim da bi bilo jako smešno da neko tako nešto i pomisli, naročito sada. Svemir je isuviše veliki i neshvatljiv za naš um. Ako krenemo od nekih teorija kako je nastala Zemlja, mislim da je vrlo jasno da nismo sami i da nikada nećemo biti sami.

Neko mora da doživi što su neki ljudi doživeli i videli. Znam da oko može da zavara, ali ima jako jakih dokaza koji potvrđuju prisustvo drugih rasa. Imao sam prilike da gledam veoma čudne pojave kod nas ovde na Rtnju. Dosta toga sam tražio, čitao, istraživao, koristeći neke pretpostavke i dokaze naših i stranih naučnika koji su istraživali ovo područje. Sve je još uvek varljivo i nemoguće otkriti.

P.S. Skali nemoj da otkrivaš sve ono naše iz dosijea X. :)

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
:laugh:... dobro ste vas dvoje.... Molder i Skali.... :thumbsup:...

Verujem da postoje i naprednije civilizacije i one manje civilizovane.... svemir je veliki i ko zna šta sve ima u njemu. Ni kod nas mnoge stvari nisu jasne, povezivali smo ih sa mitovima, legendama, čudima..... da nešto ima, ima....

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Ja i Skalijeva se pripremamo na neka nova istraživanja, pa javljamo ako bude nekih promena. :cautious:

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Da, kada smo Molder i ja odlucili da se upustim0 u misiju Crvena planeta jedno drugom smo rekli ovo:

Mi smo kosmonauti iz zvezdanog grada
idemo na mars jer tamo nema rada
tamo zive neki mali, zeleni i plavi
desice se brzo neke promene u glavi

Idemo na mars jer tamo neka druge
traze na ljubicastoj plazi
da se lisimo gnjavaze
to je novo mesto gde se nesto novo zbiva

Ipak, posle silnih istrazivanja, rezignirano smo oboje potvrdili sledece:

Evo nas na marsu zene su im iste
nijanse ih dele a u glavi nisu ciste
zelene su boje mrsave i krupne
malo gore malo dole odma srce pukne

Jedino mi smetaju kosmotska pica
bilo da smo crna, bela ili zelena bica
ostacemo zato u svojoj raketi
jer su zene proklete na svakoj planeti

:roflmao::roflmao::roflmao:

Santa Claus

Novajlija
Učlanjen(a)
21.03.2018.
Broj reagovanja
2
Horoskop
Jarac
Američki kvantni fizičar H. Everet izložio je do sada najslobodniju interpretaciju kvantne mehanike pod nazivom interpretacija relativnog stanja, poznatija kao mnogi svetovi. Reč je ozbiljnoj teoriji zasnovanoj na konzistentnom matematičkom aparatu kvantne mehanike.
Ukratko: Kada je kvant suočen s izborom prolaska kroz dva ili više izlaza, njegova talasna funkcija nije u superpoziciji stanja nego se celi svemir ili svet tada razdvaja na onoliko stvarnosti koliko kvant ima opcija na raspolaganju. U jednom od tih svetova čestica (ovaj put zaista čestica) bira jedan izlaz, a u drugom paralelnom svetu ona će proći kroz drugi. Svetovi se preklapaju samo u području gde dolazi do interferencije dok traje tzv. dekoherencija, tj. kratkotrajno prelazno stanje superpozicije. Nakon toga svetovi s česticama i posmatračima se razdvajaju na neovisne stvarnosti. Paralelni svetovi su jedan drugom nedostupni i ne mogu delovati jedan na drugi. (Inaće, tragam za unukom koja je u jednom od paralelnih univerzuma).

simpleman

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
23.09.2019.
Broj reagovanja
575
Horoskop
Rak
Gde ima dima ima i vatre(stara indijanska poslovica) tako da verovatno ima tu nešto,ima….u svakom slučaju prvi NLO koji sretnem slikam i postavljam sliku ekskluzivno ovde na ćaskanja;).

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Pitam se, ko li doživi veću traumu, kada nas kidnapuju vanzemaljci?
- oni, jer su očekivali svesno i društveno biće ili
- mi, jer im se nismo nadali?

Poslednja izmena:

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan