• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Niste znali o psima

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Deset stvari o psima koje niste znali

psi-800.jpgDolaze u raznim veličinama i bojama, s dlakom dugom, kratkom ili čak bez nje. No, koliko god različiti bili i izgledom i karakterom, za svoje su vlasnike uvijek - čovjekovi najbolji prijatelji!
1. Sve više tvrtki diljem svijeta svojim zaposlenicima daje mogućnost da sa sobom na posao povedu i svog psa. Ljubimci naime, radnike smiruju, snižavaju razinu stresa, stvaraju ugodniji ambijent i potiču veću produktivnost.2. Vlasnici pasa, njih čak 78 %, više vole društvo svog psa nego kolega na poslu. Kada se radi o ženama taj postotak raste na 81 %.3. George Gordon Byron, engleski pjesnik, revoltiran što statut sveučilišta Cambridge brani držanje pasa u sobama, nabavio je pravog pravcatog medvjeda. To statutom naime, nije bilo zabranjeno. Kada je završio studij Byron je medvjeda poveo sa sobom kući.4. Crtača stripova Charles Addams (tvorac poznate animirane serije 'Obitelj Addams') oženio se sa svojom trećom suprugom na psećem groblju.5. 'Dva gospodina iz Verone' je jedino Shakespearevo djelo koje u kojem se na pozornici mora pojaviti pas imena Crab (rak).6. Kanarski otoci se ne zovu po kanarincima nego po psima - Insulae Canariae na latinskom znači Otok pasa.7. Francuz M. Huret je 1875. patentirao ‘Cynophere’, vozilo koje preko pedala pokretali psi, no već su tadašnji zagovornici prava životinja uspjeli postići da to vozilo ne stekne popularnost.8. Restoran ‘Dog-Meat King’ u Pekingu servira više od 50 vrsta jela od pasa, uključujući pirjane pseće šapice ili kuhani rep.9. Peticija koju je potpisalo 11.000 uzgajivača i vlasnika pasa 2001. je dostavljena Kinezima s molbom da prestanu s uzgojem Bernardinaca zbog mesa.10. Aleksandar Veliki po svom najdražem psu nazvao je i jedan grad - Peritas
 
Vrh Dno