• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Niski muškarci su privlačni ženama

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Zašto žene vole niske muškarce?
Jeste li znali da su nekim ženama niski muškarci vrlo privlačni? Psiholozi objašnjavaju tu činjenicu time da zbog manjka centimetara muškarci nižega rasta u većoj mjeri razviju svoje verbalne sposobnosti, privlačeći na taj način pozornost žena.

60144014.jpg

Nicolas Sarkozy i Carla Bruni koja odsad nosi samo niske pete. (Foto: Reuters)

Kada predstavnice "slabijeg" spola opisuju idealnog muškarca, najčešće navode vrline kao što su šarm i smisao za humor. Svojom sposobnošću, ambicijama i pameću pokušavaju ostvariti velike projekte pa su, u punom smislu riječi, umjetnici u kompenziranju nedostataka. Muškarci često pokušavaju nadoknaditi nedostatak centimetara marljivošću i stremljenjem k uspjehu, slavi i ugledu.

Centimetri nisu važni
Tjelesni izgled, navodno, nije odlučujući. To dokazuju i brojni poznati parovi u kojima je muškarac znatno nižega rasta od svoje bolje polovice. Najnoviji primjer su nedvojbeno francuski predsjednik Nicolas Sarkozy i njegova ljupka supruga Carla Bruni. Holivudska zvijezda Tom Cruise u pravilu bira više žene, a viša je od njega i njegova sadašnja supruga Katie Holmes. Par koji posebno potvrđuje navedenu činjenicu su Bernie i Slavica Ecclestone. Stručnjaci tvrde da niski imaju nekoliko prednosti. Više pozornosti posvećuju svojim partnericama, znaju prihvatiti kritiku i mnogo više truda ulažu da bi bili uspješni.

Niski muškarci su ljubomorniji
Rezultati španjolskih i nizozemskih istraživanja ukazuju na to da su muškarci nižega rasta ljubomorniji. Anketirali su 500 osoba, a cilj ispitivanja bio je istražiti što zapravo pokreće ljubomoru. Zanimljivo je da se muškarci osjećaju sigurno kada su njihovi suparnici bogati i privlačni. Mnogo samouvjereniji, posebice kada je riječ o ljubomori, muškarci su višeg rasta. Istraživači to saznanje objašnjavaju time da su visina i privlačnost jako povezane. Korijene takve percepcije možemo naći u ranim razdobljima evolucije kada su viši muškarci bili dominantnijima.

Napoleonov kompleks

Napoleon Bonaparte - niski (151 cm) velikan koji je osvojio svijet.

Napoleon Bonaparte bio je visok samo 151 cm. Ali ga je upravo njegova megalomanija dovela do slave. Samozvani francuski car posebno je mrzio ljude koji bi spomenuli njegov niski rast. Kada se jednoga dana izdigao na prste pokušavajući uzeti knjigu s police u svojoj knjižnici, jedan je od njegovih najbližih suradnika pritrčao i nepromišljeno rekao: ''Gospodine, dopustite mi da vam pomognem, veći sam.'' Napoleon mu nije ostao dužan: ''Vi niste veći, samo ste duži!''

Zvijezde i centimetri
Tom Cruise nosi posebne cipele koje ga povisuju za osam centimetara. Kažu da se Rambo, odnosno Silvester Stallone, vrlo uznemiri kada se spomene njegova visina. Ne daj Bože da netko od novinara napiše da je niži od 172 cm! I nije jedini. Jedan od najpoznatijih i najšarmantnijih lažljivaca bio je pokojni Humphrey Bogart (165 cm). Kako bi skrio svoj manjak centimetara, u kultnom filmu Casablanca tijekom snimanja prizora, u kojem je poljubio svoju kolegicu iz filma Ingrid Bergman, stao je na klupicu. U suprotnom, njegov bi poljubac umjesto na njezinim usnama završio na dekolteu. Još veće poteškoće uzrokovalo je snimanje kadra u kojem hodaju jedno uz drugo. Morali su iskopati kanal u kojem je hodala Ingrid Bergman. U kadru su, naravno, izostale njihove noge jer bi publika brzo uočila prijevaru.

Različiti trikovi slavnih
I današnje holivudske zvijezde koriste se različitim trikovima. Jack Nickolson, koji nije jedini, u svojoj je biografiji poprilično "ušminkao" svoje osobne podatke, barem što se visine tiče. Naime, Nickolson je "narastao" za punih sedam centimetara! Dustin Hofman (163 cm) već je u školskim klupama bio najmanji, prisjeća se njegova mama. Kako bi privukao pozornost, postao je klaun koji sve zabavlja. Bio je bezobrazan, duhovit i vrlo popularan. Još kao tinejdžer odlučio je postati zvijezda poznata diljem svijeta govoreći: ''Tada će sve žene ležati uz moje noge.'' Među američkim zvijezdama najniži je Danny DeVito. S trinaest godina prestao je rasti i ostao je na današnja 152 cm. Pomirio se sa svojom visinom i odabrao suprugu koja je od njega viša 12 centimetara.

60144016.jpg

Tom Cruise i Katie Holmes, oboje u visokim petama. Ali Tomove su nevidljive. (Foto: Reuters)

Da li je vama važna ili vam je bila važna visina na odabir partnera?

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Naravno, meni je bila, zamislite mene od 158cm da budem sa nekim od 170 i kusur cm...???? tu bi mi jedino stolica pomogla.... a sada sam na 155cm.... meni jedino De Vito može da pomogne...:laugh:

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Ooooooo....pa šta onda znači visina od preko 180 cm za idealnog i savršenog muškarca ako je ovo tačno.:nailbiting:
Ja sam visok i ... eto, visok sam i mene su volele tako visokog.:joyful:

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
misliš Jan, na niske devojke, da su Te one volele?

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
N e,ne,ne....ja sam oduvek voleo visoke, retko da sam imao nižu devojku od 175 cm.<3

Njavica

Dreamer.
Starosedelac
Učlanjen(a)
07.08.2011.
Broj reagovanja
3.778
Horoskop
Devica
Ja mislim da ne bih mogla da budem sa nizim deckom, bar za sad imam to misljenje.... A i inace retko ko je od muskaraca u mom okruzenju nizi od mene tako da je to jos bolje :)

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
ali ljudi zašto?.... evo vidite i sami, sve prema svojoj visini...:)

Njavica

Dreamer.
Starosedelac
Učlanjen(a)
07.08.2011.
Broj reagovanja
3.778
Horoskop
Devica
musko mi nije musko bez 2 metra i 100kg :D <3
Jan, pre neko vece dolaze momak i devojka u lokal gde radim... on savrsenstvo lice, ma prelep... Devojka, poprilicno i prirodno visoka pa jos na stiklama, a on od nje nizi za skoro dve glave... Uzas! :D Poprilicno mi je smesno kad ih vidim takve...

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
devojke retko obrate pažnju na visinu muškarca sa kojim izlaze, misle samo šta će da obuju i obuku.... šta njima odgovara... a to nije dobro, eto u tvom slučaju koji si videla...

tamarishka

Vila dobrila
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.01.2010.
Broj reagovanja
857
Horoskop
Vodolija
ja volim visoke muskarce... e sad obzirom na mojih 162, ko nije visi od mene? De Vito :roflmao:
Moj muz je 185 i ja sam i na najvecim stiklama ipak niza od njega i meni to ne izgleda lose... a i salazimo se bez problema <3
ne bih bila sa nekim ko je nizi od mene, takvi mi ni ne skrecu paznju....

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Ja lepo kažem da vuče ceger sa pijace a vi se zezate. Gle kako je ružno. Mada, svaka šerpica nađe svoje poklopče i svaka rupa svoju zakrpu.:laugh::p

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
E ja sam sa mojih skromnih 171 cm bio i sa nižim i višim devojkama. Negde sam bio ceger a negde nosač... :D

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Nije baš uvek tako...:laugh:
Visoko je ipak viiisoookoooo.x3

lutalica

optimista sa iskustvom
Starosedelac
Učlanjen(a)
12.08.2012.
Broj reagovanja
614
Horoskop
Rak
Pravo da vam kazem, sada mi se dopada kad je moj muskarac moje visine (kad obujem stikle). Kad mogu da ga gledam pravo u oci...;)

Vrh Dno