• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Nisam htio da oklevetam Mesića

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Poruke
2.317
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
ZAGREB - Hrvatski politolog i publicist Darko Petričić izjavio je danas da nije imao namjeru da okleveta bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića tvrdnjama da je povezan sa albanskim lobijem, već da mu je cilj bio da objektivno informiše javnost.
"Sve moje izjave iznesene su u dobroj vjeri i s ciljem objektivnog informisanja javnosti", rekao je Petričić iznoseći svoju odbranu pred zagrebačkim sudom po tužbi Mesića za klevetu zbog izjave da je njegovu kampanju finansirala albanska mafija.
On je rekao da je istražujući otkrio da je Mesić povezan s albanskim lobijem, jer su s njim tokom kampanje i nakon pobjede na izborima bili u neposrednoj vezi brojni pripadnici albanskog naroda.
Petričić kaže da tolika koncentracija osoba jedne narodnosti potvrđuje njegove teze o vezama s pripadnicima albanskog lobija koji su imali značajan uticaj na Mesića, prenose hrvatski mediji.
On navodi da u medijima nije spominjao da je Mesić povezan sa albanskom mafijom, već da mu je to pitanje postavio novinar Radija 101 u kojem je gostovao povodom izlaska njegove knjige "Hrvatska u mreži mafije, kriminala i korupcije".
Petričić je objasnio da je Mesić kao tužilac insistirao na tome da se koristi termin mafija, a da je on govorio o lobiju, što je legalan način političkog uticaja.
Mesićev advokat je zatražio kaznu od 150 dnevnih dohodaka, što iznosi oko 27.000 kuna, a zagrebački Opštinski sudu objaviće presudu 29. marta.
Petričić je najavio da će tužiti Mesića zbog njegovog lažnog iskaza o novcu iseljenika.

www.nezavisne.com
 
Vrh Dno