• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Nikolić: Uvažiti razloge Srbije

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Srbija ima plan za rešavanje kosovskog problema i nikada neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije, rekao predsednik Tomislav Nikolić i pozvao Egipat i druge države da uvaže razloge Srbije protiv priznanja nezavisnosti Kosova.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je Egipat i druge države da uvaže razloge Srbije protiv priznanja nezavisnosti Kosova, jer je čin priznavanja protiv međunarodnog prava i Povelje Ujedinjenih nacija, ističući da Srbija ima plan za rešavanje kosovskog problema.

nikolic-intervju.jpg

"Ja nemam šta da tražim od Egipta i bilo koje druge države u svetu. Ja mogu samo da zamolim da uvažavaju razloge, dokaze koje Srbija iznosi i koji su potpuno na strani Srbije", naglasio je Nikolić u intervjuu za uticajni egipatski list Al Ahram.
"Egipat je u mom srcu. Kada, kao dete, steknete prijateljstvo, ono ostaje zauvek. Mene je moja država, kao dete, uvela u prijateljstvo sa Egiptom i ja to nikada neću da promenim", rekao je Nikolić.
On je, međutim, ukazao da bi sa "tugom morao da razmišlja o tome ako bi Egipat priznao nezavisnost Kosova i Metohije", ali je napomenuo da svako vodi svoju državu i svoj narod.
Postoje nagoveštaji da bi još neke islamske države mogle da priznaju nezavisnost Kosova, ne zato što je to po međunarodnom pravu ispravan potez, ukazao je Nikolić, već zato što su pritisnute od velikih sila.
Nikolić je podsetio da je Skupština Srbije, na njegov predlog, izglasala rezoluciju koja Kosovo i Metohiju prepoznaje kao specifičnu teritoriju i kojom potpuno može da se reši aktuelna situacija.
"Mi, po Ustavu, ne bismo smeli da prepoznajemo Kosovo kao nekakvu specifičnu teritoriju izvan autonomije, ali smo u Rezoluciji predvideli, računajući da će nam građani to odobriti kroz promene Ustava, zato što su naši građani spremni da se taj problem jednom konačno reši", objasnio je Nikolić....

više na str:
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/Politika/1277784/Nikolić:+Uvažiti+razloge+Srbije+.html

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Ja bi volela kad bi se neke države u SAD odvojile... živo me interesuje kako bi reagovali na to u samoj Americi?

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Kako nam se promudrila najneznija lopata Kragujevackog groblja....:rolleyes:

A bas mi zao sto mazu narod oci sa ovim priznanjem, ko da nas neko nesto pa pita. A jos zalije je sto sa tom kvazipatriotskom pricom skuplja politicke poene...:cautious:

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Ja bi volela kad bi se neke države u SAD odvojile... živo me interesuje kako bi reagovali na to u samoj Americi?

Po sustavu oni su federacija, a u pravilima federacija sukcesija je moguca. Mnogo je bolnije to ciniti unitarnim drzavama, kao sto smo mi.

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Znam da je moguča, pa što onda ne puste da se ovoji Novi Meksiko? Prebili su onaj narod kad je izašao na ulice... izem ti ja takvu sukcesiju...

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
E pa oni su totalitaristi...Mi, ne znam sta smo....Nema strucnog naziva za nas....:ljut:

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Zaigraće mečka i na njihovom pragu...polako samo... sve ima svoj kraj pa čak i taj totalitaristički način njihovog života...

Vrh Dno