Nikola Tesla

Beba

Starosedelac
Starosedelac
Član od
04.10.2014
Poruke
10.151
Reakcije
11.243
Horoskop
Ovan
Najpoznatija Teslina fotografija -" fotošop" 19.veka
140c48672459f5b26e4cd7980b0d0adf_L.jpg
Sasvim sigurno svi znate za najpoznatiju fotografiju našeg čuvenog naučnika Nikole Tesle. Na njoj je prikazan kako sedi u svojoj laboratoriji dok veštačke munje sevaju iznad njega. Ta slika nije potpuno autentična !
Zapravo na njoj je zaista Nikola Tesla, ali nije baš ni sasvim prava.
Ono što većina ljudi ne zna je da su munje snimljene u zamračenoj prostoriji, dok je Tesla snimljen potpuno nezavisno. A onda su u procesu razvijanja fotografije ova dva snimka spojena u jedan kadar kako bi sve delovalo ovako impresivno.
Praktično, bio je to Photoshop devetnaestog veka.
Fotografija je potpuno fantastična...
Izvor: Volimo srbiju
 

Beba

Starosedelac
Starosedelac
Član od
04.10.2014
Poruke
10.151
Reakcije
11.243
Horoskop
Ovan
RAZLOG JE ZAPANJUJUĆI Nikola Tesla je odbio najlepšu ženu svog vremena
Svi su se bar jednom u životu zapitali zašto se Nikola Tesla nikad nije oženio.
edan od najvećih naučnika svih vremena umro je kao neženja, jer ga to jednostavno nije zanimalo. Posvetio se u potpunosti nečemu u čemu je bio nenadmašan - naukom.

Malo je poznato da je srpski pesnik Laza Kostić bio veliki prijatelj s Teslom, te mu je u jednom pismu predložio da se oženi Lenkom Dunđerski, jednom od najlepših i najobrazovanijih devojaka njihovog vremena.

Ovu informaciju potvrdio je Pero Zubac u dokumentarcu o pesniku Lazi Kostiću, gde se njegovo prijateljstvo s Teslom tek usputno spominje.

Zapravo je Laza Kostić godinama bio zaljubljen u 30 godina mlađu Lenku, te ju je, da bi se zauvek udaljio od nje, za ženu predložio Nikoli Tesli, u pismu koje mu je poslao. Na predlog Laze Kostića da se oženi Lenkom, koja je u tom trenutku imala 25 godina i bila kći jednog od najbogatijih Srba tog vremena, Tesla je odgovorio:

- Brak me ne zanima. Ja sam se odavno venčao s naukom.
 
Vrh Dno