• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Nikada..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

saska

penelopa
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.04.2010.
Poruke
9.398
Broj reagovanja
659
Tadić: Srbija nikada neće priznati novog dečka Nataše BekvalacNikada ih nećemo priznati
(Njuz) – Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je kasno juče svetskim medijima da Beograd nikada neće priznati jednostrano izabranog momka albanske nacionalnosti sa kojim je Nataša Bekvalac takozvano stupila u vezu.
- Crvena crta preko koje nećemo preći je priznanje novog dečka Nataše Bekvalac. Na to nećemo nikada pristati. Neću da nagađam šta može da bude rezultat razgovora, spremni smo na sve mogućnosti, naglasio je Predsednik.
Beograd će, isključivo političkim sredstvima nastaviti da brani teritorijalni integritet Nataše Bekvalac – poručio je predsednik Srbije Boris Tadić.
- Mnoge zemlje biće pod pritiskom da priznaju lažnu vezu između Nataše Bekvalac i Ćazima Osmanija pre izjašnjavanja u Generalnoj skupštini UN. Srbija će uložiti sve napore da tih priznanja bude što manje i da na jesen u Njujorku bude usvojena rezolucija Srbije o nepriznavanju ove veze – rekao je Tadić.
Prema njegovim rečima, jedino održivo rešenje za budućnost Nataše Bekvalac je ono koje prihvate sve strane, a „Srbija nije i nikada neće promeniti svoj principijelan stav: ne priznajemo nelegalnu takozvanu vezu između naše Nate i ovog kriminalca sa Kosova“ stoji u saopštenju Ministarstva inostranih poslova.
U saopštenju se dalje navodi i da je međunarodna zajednica „odgovorna za mir i stabilnost budućih veza Nataše Bekvalac, a da će Srbija nastaviti da mirnim, diplomatskim i političkim putem traži rešenje koje će čuvati suverenitet i telesni integritet Bekvalčeve“.
Borislav Stefanović, šef pregovaračkog tima Srbije, naglasio je da ne dolaze u obzir pregovori o statusu veze Bekvalčeve i Osmanija već da su u pitanju pregovori tehničke prirode.
- Mi, radi mira u kući Bekvalac, moramo da vidimo šta je najbolje za Natašu i u tom smislu ćemo sa Ćazimom razgovarati o stvarima koje mogu da im olakšaju život iako nikada nećemo priznati da su par. Kada ona sme kod njega, kad on kod nje, da li da se viđaju u javnosti. To su stvari koje moramo da rešimo ako hoćemo da se ovo završi mirnim putem. Naravno, to što su oni zajedno u kući u, sa nama, dogovoreno vreme nikako ne znači da smo priznali njihovu vezu. To samo znači da znamo kad su zajedno – naglasio je Stefanović.
Viktor Marković
Dejan Nikolić
BREJKING APDEJT: Koštunica: Natašu Bekvalac uneti u preambulu ustava
BEOGRAD – Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunice izjavio je da se Nataša Bekvalac ne može štititi samo izjavama već ona mora biti uneta u Ustav Republike Srbije.
Ova izjava predsednika DSS-a i nekadašnjeg premijera usledila je nakon što je predsednik Srbije Boris Tadić rekao da Beograd nikada neće priznati jednostrano izabranog momka albanske nacionalnosti sa kojim je Nataša Bekvalac takozvano stupila u vezu.
Koštunica zahteva izmenu Ustava Republike Srbije i da se pored postojeće preambule, koja kaže da je Kosovo i Metohija sastavn deo Srbije, doda još jedna preambula.
- Unošenjem Nataše Bekvala u preambulu ustava, na najbolji način, pre bilo kakve konačne odluke, jasno se stavlja do znanja da je sa stanovišta istorijskih i pravnih činjenica, a povrh svega međunarodnogprava, Nataša Bekvalac sastavni deo Srbije – izjavio je Koštinica.
On je dodao da nisu dovoljne samo izjave zvaničnika Srbije.
-Štićenjem Nataše Bekvalac kroz najviši pravni akt jedne države, svi građani Republike Srbije, državne institucije i političi akteri, bez obzira ko je na valsti, ne bi mogli da priznaju takozvanog novog dečka Nataše Belvalac – kaže Koštunica.
On je dodao i da bi krajnju reč morali da daju građani Srbije na referendumu.
- Referendumsko pitanje bi glasilo: Da li Srbija treba da prizna novog dečka Nataše Bekvalac momka albanske nacionalnosti? Takođe, zahtevamo hitno održavanje sednice Skupštine Srbije na kojoj bi se usvojila Deklaracija o zaštiti Nataše Bekvalac – rekao je Koštunica.
U prvoj reakciji na novonastalu situaciju Tomislav Nikolić, predsednik Srpske napredne Stranke, rekao je da naprednjaci nikako neće biti prepreka u zaštiti Nataše Bekvalac, ali je dodao da je aktuelna vlast kriva za situaciju u kojoj se Srbija sada našla.
- Ne zaboravite da je Nataša Bekvalac nekad bila u vezi sa Miodragom Kostiće Koletom, nekadašnjim direktorom Demokratske stranke. Sve ovo što nam se danas dešava je posledica desetogodišnje vladavine prvo dosmanlijske vlasti, a zatim i Borisa Tadića. Nakon što Srbija spreči otimanje Nataše Bekvalac neophodno je hitno raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora – kaže lider naprednjaka.:):laugh::)


Read more: http://www.njuz.net/tadic-srbija-nikada-nece-priznati-novog-decka-natase-bekvalac/#ixzz1XCjBeln5
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno