• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Nepal domaćin prve gej olimpijade

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
KATMANDU - Nepal će ove jeseni biti domaćin prvih sportskih igara namijenjenih homoseksualim sportistima u Aziji, saopštili su organizatori.
Tokom dvonedeljne "gej olimpijade" na fudbalskom stadionu i drugim sportskim dvoranama u nepalskoj prijestonici biće održana atletska nadmetanja, teniski mečevi, utakmice u odbojci i fudbalu, kao i takmičenja u borilačkim vještinama, saopštilo je vodeće nepalsko gej udruženje "Blu dajmond".
"Poznati i poštovani nepalski atletičari podržaće ovu manifestaciju kao sudije i treneri", kazao je za AFP organizator igara Sunil Pant, jedini deklarisani gej poslanik u Nepalu.
Slične manifestacije dosad su u Aziji održane jedino u Australiji i na Novom Zelandu.
Nepalske igre za homoseksualne sportiste, koje će biti održane krajem septembra, biće prva azijska olimpijada ove vrste.
"Cilj organizatora gej olimpijade 2012. je povezivanje pripadnika lezbijske, homoseksualne, biseksualne i transrodne zajednice sa širom društevnom zajednicom, promovisanje zdravog načina života i fizičkih aktivnosti, kao i mentalnog i duhovnog zdravlja", kazao je Pant.
Iako konzervativan, Nepal ima jednu od najprogresivnijih politika u progledu homoseksualaca u Aziji. Odlukom suda, vladi je 2007. bilo naloženo da usvoji zakone kojima se garantuju prava homoseksualaca.
Očekuje se da novi nepalski ustav, koji je trenutno u pripremi, definiše brak kao zajednicu dvoje odraslih osoba, bez obzira na polnu pripadnost i da zabrani svaku diskriminaciju na osnovu polne orijentacije.

http://www.nezavisne.com

Lujka

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.09.2009.
Broj reagovanja
1.280
Horoskop
Vodolija
"Cilj organizatora gej olimpijade 2012. je povezivanje pripadnika lezbijske, homoseksualne, biseksualne i transrodne zajednice sa širom društevnom zajednicom, promovisanje zdravog načina života i fizičkih aktivnosti, kao i mentalnog i duhovnog zdravlja", kazao je Pant.

:roflmao: OMG!
Ovaj gej lobi postaje sve jaci i jaci. :o Krecu od malih ali mnogobrojnh :D

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
.....i ja sam se nasmejala....i pomislila Boze ovi definitivno nisu normalni...

...ali kada malo bolje razmislim....na neki nacin je sasvim ok da imaju svoje olimpijske igre.........samo decu im nikako ne bih dozvolila da usvajaju....

...evo po novinama mogu da se vide slike Riki Martina sa svojim snovima....sto je meni stvarno :o

Lujka

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.09.2009.
Broj reagovanja
1.280
Horoskop
Vodolija
Mislis da ih nema u regularnoj olimpijadi? Cisto sumnjam...
Htedoh sad da kazem... ja bi njih sve u vojsku da se malo ocelice al' izes ga, nije bezbedno... "namnozice" se parovi :roflmao:

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
.........nisam ni razmisljala o tome da li ih ima na regularnoj olimpijadi...

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Izuzetno jak lobi. Ništa dobro neće doneti.

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Ovo je vec prose*avanje. Cemu toliko insistiranje na razlicitosti? Zar i u sportu mora da se isticu? Bezveze. Ne bih im ja to dozvolila. Ovog puta stvarno su preterali.

Vrh Dno