• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Nemačka ne dozvoljava zapošljavanje Hrvata dve godine

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
255x16030046-nemackazast.jpg


Pristup nemačkom tržištu rada za hrvatske građane biće i dalje ograničen i to najmanje dve godine nakon ulaska Hrvatske u Evropsku uniji, planiranog za 1. jul, prenose hrvatski mediji odluku nemačke vlade.

"Shodno zakonodavstvu Evropske unije o izdavanju radnih dozvola, pristup nemačkom tržištu rada tokom prelaznog dvogodišnjeg perioda i dalje bi ostao ograničen za radnike iz Hrvatske", potvrdio je porparol nemačke vlade Štefan Zajbert.

Vlada je, između ostalog, raspravljala i o Nacrtu zakona o prilagođavanju zakonskih odredbi Nemačke u okviru procesa pristupanja Hrvatske Uniji.

Odlučeno je da će, kao i do sada, važiti izuzeci za određene grupe kojima ni nakon 1. jula za zaposlenje u Nemačkoj neće trebati izdavanje radne dozvole...


više na str:
http://www.novimagazin.rs/svet/nemacka-ne-dozvoljava-zaposljaanej-hrvata-dve-godine
 
Vrh Dno